Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Вестервале: Германия ще се фокусира върху търговията с Югоизточна Азия

Има политически консенсус в Берлин да развием сътрудничеството с тези нови центрове на икономическа мощ, коментира министърът

0
 
5
 
9
trendline до: deant
преди 7 години
Няма профилна снимка
Deant, просто това е нормалната логика. Другото е манипулации за плебса. Жалко , че много хора изпростяха от системен недоимък и промиване от "услужливи" медии всекидневно. Толкова години се надяваме , че Европа ще вразуми управляващата хунта с различни цветове. Не излязат ли хората масово на улицата промени няма да има. Ясно.
0
 
7
 
8
deant до: pecan
преди 7 години
Няма профилна снимка
Да и утре е такъв подходящ момент. Има организирани протести и аз ще съм там.
0
 
7
 
7
преди 7 години
проблемите на България са свързани с корупцията на управляващите и с неизгодните договори сключвани от тях с ЧЕЗ ,Софийска вода или ЕОН .Единственият начин за да може да не бъде така е народът да излиза на улицата и да изразява своето недоволство.управляващите само от това се страхуват.Без монополни структури и с повече либерализъм на местото на регулациите и псевдо социалните модели.
1
 
6
 
6
deant до: trendline
преди 7 години
Няма профилна снимка
И на тебе +1000. Мисля, че все повече хора тука започваме да си приближаваме мненията.
1
 
6
 
5
преди 7 години
Няма профилна снимка
От какъв зор ще ни дават пари за компенсиране затварянето на ІІІ и ІV блок на Козлодуй, като с евтиния ток можехме да произведем евтина продукция , с наши работни места и да има полза за цялата държава.
2
 
6
 
4
преди 7 години
Няма профилна снимка
Не е точно заглавието. От тези врътки ще спечелят десетки немски фирми, но печалбата ще отиде в джоба на акционерите/собствениците. За държавата пряка печалба няма да има. Трансфера ще се заформи през офшорка и т.н. както е повече от 40% от световната икономика.
Нашия проблем не е в малоумното евро а във валутния борд който е капан за българската икономика (бог да я прости).
Скапания ЕС изкривява и бюджета на България. Така вноските от бюджета се прехвърлят в Брюксел а се връщат малко в повече ??? но вече е определено в кои сектори да се харчат, а не от каквото има нужда държавата. Ние може да не искаме тези пари за магистрали и зърнопроизводители, а да се дадат на инвестиционна банка , която да се задължи да ги отпуска с/у 1% за малък бизнес. Това е равносилно да си дадеш заплатата на комшията и той да ти казва от кой магазин какво да си пазаруваш (той също има магазин де).
8
 
2
 
3
deant до: lozkhris
преди 7 години
Няма профилна снимка
"освободи лева от фиксирания курс към малоумното евро"
+100000
6
 
3
 
2
lozkhris до: albobo76
преди 7 години
Няма профилна снимка
Kaто предложим какво - кисело мляко и бели робини? Германия произвежда и изнася технологии и машини за фабриките в Азия. Ако американският пазар спре да купува китайски ***, остро изниква въпросът на кого ще продават машини германците?! Е, след Китй ще дойде Виетнам, Бангладеш и Бурма...
Но България ще последва Германия само ако си либерализира пазара, приеме мерки за стимулиране на происводството и потреблението и освободи лева от фиксирания курс към малоумното евро.
Само че мутризираната българска псевдо-икономика няма как да проработи докато се управлява по начина, по който се управлява.
А и Германия ще трябва да приеме в края на краищата девалвация на еврото - няма друг изход
2
 
12
 
1
преди 7 години
Няма профилна снимка
Или накратко "следвай парите". Парите са вече в Азия, а дълговете в Европа, Америка и Япония. И ние би трябвало да последваме Германците.