IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият проблем на Земята е населението, а не климатичните промени

Всички жители на Земята, включително и учените, избягват да говорят за най-големия й проблем - високата раждаемост

13:19 | 20.10.13 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	До 2050 г. населението на Земята ще експлодира от сегашните 7 млрд. до 10 млрд. души, от които по 1,4 млрд. ще живеят в Индия и в Китай. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

До 2050 г. населението на Земята ще експлодира от сегашните 7 млрд. до 10 млрд. души, от които по 1,4 млрд. ще живеят в Индия и в Китай. Снимка: Ройтерс

Внимание: „Майката Земя не замени динозаврите, след като умряха“ в последното по рода си огромно изчезване на животински видове. Планетата Земя „просто продължи напред и се превърна в нещо съвсем различно“. На това обръща внимание носителят на Нобелова награда за физика Робърт Лафлин, цитиран в анализа на Пол Фарел, поместен на MarketWatch.com. Но какво от това, ще кажете вие. Това беше преди 65 млн. години, нали така?

Грешите. Днес хората са новите динозаври – следващият вид, обречен да изчезне, предупреждават 2 хил. учени от ООН. Скоро. Ние също сме причината за изчезването, дори ускоряваме процеса. Подписваме своята смъртна присъда. Не след милиони години, а през този век. Благодарение на нашата тайна любов към климатичните промени. Да, ние всички отричаме твърденията на науката.

Ето как Лафлин поставя нещата: „Хората вече предизвикаха шестия период на измиране на видове в историята на Земята“. Схванахте ли? Ние сме виновни. Ние предизвикваме изтребването на новите видове. Човешката раса е поела по пътя на самоунищожението. Не можем да обвиняваме американската конспирация на най-големите противници на науката за климата Big Oil, братята Кох, Министерството на търговията на САЩ и Конгреса. Виновни сме ние.

Продължаваме да харчим за газ, инвестираме спестяванията си за пенсии в акции на Exxon Mobil, продължаваме да раждаме все повече и повече деца, завинаги отричаме увеличаващата се разлика между вечния икономически растеж и увеличаващия се брой на бебетата, които ще консумират бързо намаляващите ресурси на планетата.

Хората са новите динозаври... дори сме отговорни за нашето собствено изчезване

Да, хората вече предизвикват шестото най-голямо изчезване на видове. И да, свидетели сме на този процес през този век. Защо? Разрешаваме грешните проблеми. Това правят дори двете хиляди учени на ООН. На всеки 5 или 6 години от 1988 г. насам те ни затрупват с обемни технически доклади.

Като хора, които би трябвало да разрешат проблема, армията на ООН от 2000 учени, посветени на климатичните проблеми, не се различава много от главния изпълнителен директор на Exxon Mobil Рекс Тилерсон. Той признава, че промените в климата са факт. Но той вярва, че те са просто „инженерен проблем, за който има инженерно решение“. Също като ООН и Тилерсон не вярва на тези „климатични модели, които предсказват размера на последиците“. Вместо това той вярва, че хората „ще се приспособят към покачването на морското равнище“. Преди всичко хората „са посветили цялото си съществуване за адаптиране“. „Ще се адаптираме“, твърди той.

Дори и ООН да има 20 хил. учени, които са 100% сигурни, че климатични промени ще затрият човешката раса по начина, по който изчезнаха динозаврите... то все още можете да заложите своите спестявания за пенсии в Big Oil, че Тилерсон и всеки друг, който отрича науката, ще продължи да се бори за капитализма на свободния пазар, за субсидии и дерегулации, ще продължи да инвестира 37 млрд. долара годишно за проучвания и добив. Със своите 150 млдр. долара годишни печалби Exxon Mobil все още може да купи всички политици и инвеститори, с които да се увери, че Big Oil ще победи всички учени на ООН.

Истинсткият проблем на Земята - високата раждаемост... но не можем да признаем истината

Какво не е наред? Всички жители на Земята отричат най-големия ни проблем... растежа на населението. Твърде много новородени – 75 млн. всяка година. Всички ние отричаме – лидери, инвеститори, милиардери... Само двете хиляди учени на ООН знаят, че свръхпренаселеността на Земята е единственият истински проблем.

Учените знаят, че растежът на населението е главният проблем, но също избягват да говорят за него. Хиляди учени притежават перфектни технически решения, с които да намалят последиците от глобалното затопляне. Но се пренебрегва първопричината. Те продължават да търсят решение на зависимите променливи в техните научни уравнения за климатичните промени. Но растежът на световното население е причината за проблемите на Земята, а не резултатът.

Спрете, помислете и се фокусирайте върху истинския проблем. Спрете да търсите зависимите променливи. Вашият научен подход е пределно ясен... ние раждаме прекалено много деца. Популацията е извън контрол. А това е проблем номер едно на света. Всички отричат и не предприемат нищо за справянето с него.

Например, американските учени казват, че растежът на популацията е „най-пренебрегваната и съществена стратегия за постигане на дългосрочно равновесие с околната среда“. До 2050 г. населението на Земята ще експлодира от сегашните 7 млрд. до 10 млрд. души, от които по 1,4 млрд. ще живеят в Индия и в Китай. Китайската икономика пък ще е близо три пъти колкото американската.

Преди пет години милиардери филантропи се срещнаха тайно в Манхатън – Гейтс, Бъфет, Рокфелер, Сорос, Блумбърг, Търнър, Опра и други. Всеки от тях имаше 15 минути, за да представи каузата, която подкрепя. Запитани „Какво ви пречи, за да я постигнете?“, те отговарят: „Свръхнаселението на Земята“.

Инвестиционната фирма на Джереми Грантъм GMO управлява активи за около 110 млрд. долара. Той управлява и Института за климатични промени Грантъм в Imperial Collegе в Лондон. Той казва, че прирастът на населението е огромна „заплаха за дългосрочната жизнеспособност на нашия вид, когато популацията на Земята достигне 10 млрд.“, защото според него е невъзможно да се изхранят 10 млрд. души.

Но как? Бил Гейтс предлага таванът на населението да бъде 8,3 млрд. души, дори когато ваксините и контрацептивите удължават живота. Директорът на Earth Institute в Columbia University Джеф Сакс казва, че дори и 5 млрд. души е неприемливо високо ниво на популация. Трудно е населението да не расте. Но как да елиминираме тези два милиарда от сегашните седем? Доброволно? Спомнете си, че планът на Китай за едно дете в семейството не сработи.

Последна актуализация: 11:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 1 rate down comment 9
stoiloff
преди 10 години
Статията е ФАШИСТКА! Трябва да бъдат съдени и осъдени на изгаряне на клада "учените" за да не пречат на планетата :) еми все отнякъде трябва да се започне :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 5 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Точно обратното!! :)))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 7 rate down comment 11
vanja_mavrodieva
преди 10 години
мръсните,,американци,,се погрижиха да няма прираст на населението по СВЕТА-ВОЙНИ И ПАК ВОЙНИ-гадините изтрепаха само НЕВИННИ за да си задоволят алчността си,да сложат на колене суверенни държави.това са едни гнусни окупатори,които трябва да бъдат отрязани от целия СВЯТ-ПЪЛНО ЕМБАРГО В/У смотаните янкита.СВЕТА БЕЗ ТЯХ ЩЕ СТАНЕ РАЙ.Всички народи си имат земя,която е неприкоствовена,тя си е тяхна и никой,ама никой не може да им я вземе,камо ли тези терористи,,американци,,-земята е на ИНДИАНЦИТЕ-ТЕ СА АМЕРИКАНЦИТЕ-а не прешълците-убийци,изнасилвачи,касапи-точно това са новите,,американци,,-терористи.ДАНО КЛЕТВИТЕ НА ИНДИАНЦИТЕ УСПЕЯТ,ЧЕ СВЕТА ДА СИ ОТДЪХНЕМ ОТ ТЕЗИ ИЗЧАДИА.ДАЙ БОЖЕ НАМ МИР,БЕЗ САТРАПИ,КАТО ,,американците,,ДАЙ.АМИН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 14 rate down comment 10
Internet
преди 10 години
Скоро Русия, с необятни си простори, чиста вода, енергия и половината чернозем на света,плюс мощно ядрено оръжие и всички останали източници на благоденствие имощ, ще бъде единственото място на света, където ще може да се живее човешки.Идва руският век!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 10 години
Нашият дом - Земятаhttp://***.youtube.com/watch?v=IjTFFI4xTQE&hd=1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 20 rate down comment 0
Dimat
преди 10 години
най-големият проблем са два фактора - (1) Човешката алчност: (2),Човешкото малоумие,водещо до неконтролирано(животинско) възпроизвеждане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 11 rate down comment 1
vstoykov
преди 10 години
(продължение от предния коментар)Но основния фактор си мисля, че е оглупяването, което се получава когато човек е беден (доказано е експериментално!). Когато човек има затруднения в мисленето е склонен да прави глупости. Особено такива, които се вършат в резултат на високи нива на допамин в мозъка. Вижте например стр. 150 от книгата "Самоконтрол" на Д-р Кели Макгонигъл (подзаглавието изглежда псевдонаучно, но това е грешка на издателя - написаното в книгата се базира на експерименти с хора, а не на псевдонаука).Когато хората имат проблем със самоконтрола, инстинктите вземат превес. Включително и инстинкта за възпроизводство.Хората, които са по-образовани и имат добри доходи мислят по-рационално, имат по-добър самоконтрол. Някои от тях даже са чели книги като цитираната и това им дава предимство в живота. Затова рационално решават, че ще имат по-малко деца - за да могат да се грижат по-добре за тях. Инстинктът им за възпроизводство не е изключен, но успяват да се самоконтролират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 7 rate down comment 1
vstoykov
преди 10 години
Не претендирам да съм психолог, но според моите скромни познания в тази област мога да обясня защо хората, които са по-добре образовани и имат дори доходи отказват да се размножават прекомерно.Бедните и недобре образовани хора живеят в стрес и това води до проблеми със самоконтрола. Някои от тях може би разбират, че ако не прекаляват с размножаването ще имат възможност да осигурят по-добри условия на едно или две деца. Обаче също така си правят и други рационални сметки - повече деца увеличава вероятността някое от тях да е успешно и да може да се грижи за тях когато те одъртеят (или да има дете, което е успешно ни ще може да се грижи за родителите и техните родители когато одъртеят). Също така повече деца - значи повече работна сила. (следва продължение)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 0 rate down comment 0
vstoykov
преди 10 години
(...) ще продължи да се бори за капитализма на свободния пазар, за субсидии и дерегулации (...)Какво общо имат субсидиите със свободния пазар?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 9 rate down comment 1
anelida
преди 10 години
А за световната популация определено трябва да има някакво ограничение.Шапка им свалям на китайците на политиката им в тази посока. Според мен няколко математика ако седнат да помислят няколко месеца и се вземат в предвид големина на държава, население, приръст и ала-бала спокойно може да се изведе формула за всяка държава. Определено трябва да има квоти за броя на децата в демейсто, както и спрямо глава от населението. Че то в Африка, Азия(без Китай) и арабския свят, ако имаш под 5 деца -жената е яловица, а мъжът - "неспособен". Не можем да си позволим и на другите да сме толкова тесногръди!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още