Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Обучение

Б. Борисов: Университетите не дават пълни знания за развитието в ИТ сектора

В софтуерния сектор у нас има няколко хиляди незаети работни места, очаква се през следващата година да надхвърлят 20 хил., казва директорът във VМware България

4
 
4
 
8
преди 6 години
Няма профилна снимка
Много ме радва, че доста хора мислят като мен. На меринжеите им се иска университета да е СПТУ - да ги научи на 1 програмен език и два алгоритъма и айдееее блъскай код като улав. Правели се всеки ден нови открития - глупости. Идеите са известни от 40 години, Правят се нови реализации, използващи по-добре многократно по-мощният хардуер и по-бързи комуникации. VM Ware ако си мисли, че преди 30 год не са знаели какво е виртуална машина, лъжат се. Просто желязото е било толкова слабо,че целта е била по-скоро да накараш няколко железа да работят заедно, а не да направиш едно желязо да хоства няколко машини.
Функкицоналността на повечето приложения си е същата, само е по-шаренко и иска 100 пъти повече желязо.
0
 
3
 
7
преди 6 години
Няма профилна снимка
Каквото и да дават ... или да не дават университетите - бай Доти може да си го приватизира ... безпороблемно.
Докато бай Доти е на слушалките и на сървъра в Б-на ... и така наречените профсъюзи си решават 'миньроските проблеми' на гърба на работещите и на заработващите реална стойност в света на физиката и на реалната икономика ... няма никакво значение дали знанията са пълни или непълни, или частични ... и дали изобщо ги има.
2
 
0
 
6
преди 6 години
Няма профилна снимка
То не се дължи на униертситетите а на това че българина е талантлив. Пък и кквото и да дават университетите, бизнеса ни го пропилява като гони младите извън страната.
1
 
1
 
5
deant до: studioaa
преди 6 години
Добре почна, ама свърши зле. Според моето скромно мнение си объркал и цвета и посоката на виновника, ама айде, важно е какво казват по ТВ-то.
2
 
7
 
4
преди 6 години
Няма профилна снимка
Ако отидете по нормалния свят, навсякъде ще ви посрещнат все български лекари, инженери, архитекти, творци, учители, работещи на световно ниво и почти всички те са завършили "лошите" български университети, а не някакви чужди. Причината за липса на кадри НЕ Е ОБРАЗОВАНИЕТО НИ, а някаква мистериозна външна сила с произход един "велик" град с червени къщи, площади, мавзолеи, която прогонва българите от България.
2
 
9
 
3
studioaa до: bgMan
преди 6 години
Няма профилна снимка
Говориш глупости пич, осъзнай се.
Такова животно като "обучение по нови технологии", не се предлага НИКЪДЕ по целия свят, включително и в най-добрите щатски университети, защото просто не си струва изобщо. "Новите" технологии се менят толкова бързо, че докато завършиш образованието си те вече ще са неизползваеми. Университетът трябва да изгради база от методики, върху да оперираш в тази или в онази област, а не да се опитва "да те научи на всичко наобходимо". Последното нещо се прави на много добро ниво от нашите университети и кадри нямаме защото всички читави кадри ИМИГРИРАТ почти веднага след като завършат.
10
 
3
 
2
преди 6 години
Университетите са пълна скръб що се отнася до обучение в нови технологии.
Със феодални старци, говорещи само руски и български никакво обучение не може да има.
Добре че има интернет и все още се намират мотивирани млади хора да учат.
1
 
14
 
1
преди 6 години
Няма профилна снимка
За пореден път някой реве, че кадри нямало но никой не смее(не иска) да посочи инстинската причина за това. А тази причина не са лошите университети или лошото образование. То и в Африка има глад за медицински кадри, но такива така и не се намират. Защо ли??