Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кр. Станчев: Данък “вредни храни” е най-лошата идея от 1879 г. насам

Нито в бюджета на НЗОК, нито в държавния бюджет за 2016 г. има заложени приходи от данъка, поясни бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев

1
 
0
 
5
преди 4 години
Няма профилна снимка
Отн.: Данък “вредни храни” е най-лошата идея
Да се подгонят вредните храни изобщо не е идея за изхвърляне, обаче това няма как да стане с данъци, още повече, че в BG никой не си прави труда да дефинира 'вредност на храни', 'черен списък на вредни храни', пагубно въздействие на традиции, ефекти от злоупотреба с традиции, погроми на глобализацията, порочни практики прилагани от алчни и здравно-неграмотни лица.
Как например един данък 'вредни храни' (ако някой изобщо го взема насериозно и този данък действително цели да преследва производители и дизайнери на храни-***, а не просто да пълни други дупки в бюджета, за да финансира нещо друго) ще хване 25% хибридите от ГМО царевица с терминиран зародиш -на която ген-терминаторът е в добиваното зърво?! ... и нали се сещате, че потребителят не консумира листата от фуража.
Та как точно данъкът върху ген-терминаторът ще възпре някого да не слага ген-терминатор на новите хибриди ...и да не си спретне някаква методика за заобикаляне на нещата.
4
 
6
 
4
преди 4 години
Няма профилна снимка
колеги, сигурни ли сте, че не допуснали някаква грозна, глупава и досадна грешка с това ДОЦЕНТ пред имате но тоя ......р? Да не станете за смях и с това?
9
 
14
 
3
преди 4 години
Няма профилна снимка
Инвестор, докога ще ни манихпулирате с такива "доценти" като тоя?! Предпочитаме мъже на честта като доц. Алексей Петров, който е първият антитерорист в Европа хванал тероррист с голи ръце.... а тоза е като брат-близнак на не-олигарха прокопофф.
3
 
27
 
2
преди 4 години
Няма профилна снимка
А защо полезните храни като плодове, зеленчуци, ядки и др. им се намали ДДС ставката на 5-7 %, може и на нула?

Дясно ли е правителство, което вдига данъци и такси?
5
 
25
 
1
преди 4 години
Няма профилна снимка
Не е чудно, имаме най-лошото правителство от 1879 г. насам.