Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Стив Кайл: България няма да бъде Силициевата долина

Страната предлага добри възможности на стартъпите, но няма 50-годишната история на Долината зад гърба си, категоричен е предприемачът

0
 
1
 
8
bvg
преди 2 години
Няма профилна снимка
Няма как да един доставчик на пица в америка да взима повече от един синиър в България и да си мислите че ще стане силициева долина. В истинската силициева долина се привличат най-добрите от цял свят. Най-добрия програмист на файлови системи(който от друго не разбира), най-добрия програмист на бази данни(който може да знае какво е операционна система), най-добрите математици, физици, химици и т.н., В България разчитаме само на собствена реколта, не е зле ама то е като във футбола. Само с местни играчи - ребърково лисичери, с вносни играчи, но с малко пари - Лудогорец, чужди играчи и много пари - Арсенал, Реал Мадрид, Барселона. Докато не започнем да плащаме най-високите заплати в света нямаме шанс да сме силиконова долина. Това е първото необходимо условие. Второто е да обучаваме хора в тесни ниши с изключително висока квалификация и знания и тези хора да се занимават с изследвания в областта не в разработка на сайтове за вибратоpи. Третото условие е да им създадем комфортни условия за
0
 
6
 
7
преди 2 години
Има все пак някаква надежда. В Силиконовата Долина, понастояшем са водещи фирмите , които са започнали дейноста си в гаражи.А тука направо в Тех парка. Може пък да е за добро.
4
 
5
 
6
khao до: ABBA
преди 2 години
Няма профилна снимка
съмнява ме даже да си виждал хард българско производство :):) ама айде ...
6
 
7
 
5
khao до: ABBA
преди 2 години
Няма профилна снимка
хахахахаха, а кога беше че никой не си го спомня, не комунизма, за световното лидерство питам ... сещам се като малък дето ми купиха направи си сам радио от Млад техник ... половината компоненти бяха дефектни ... и толкова за световното ниво (освен ако света не се ограничава с Африка и източния блок)... брак до дупка, бад сектор до бад сектор.
11
 
14
 
4
преди 2 години
България няма да бъде Силициевата долина .... ма беше то навремето харддискове, роботи софтуер. На световно ниво. През социализЪма.
През демо-кра(д)цията системата произвежда мързеливи и глупави лиготии.
А ги произвежда тия тройкаджии, защото така е настроена!

1
 
3
 
3
преди 2 години
Няма профилна снимка
хубаво интервю, препоръчвам да изгледате и видеото,, който го интересува темата.
1
 
25
 
2
преди 2 години
Няма профилна снимка
В България има отвратителна бюрократична администрация, която прави всичко възможно да пречи на бизнеса, особено ако последният не се "сеща" какво следва да направи. Изпитвал съм го на собствен гръб.
2
 
24
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Само 50 годишната история да не стига все ще се оправим. Нито има пазара - да не забравяме, че продуктите на Силициевата долина се продават първо в САЩ, после в другите страни, нито има големи инвеститори, освен някое и друго евро от ЕС или държавна подкрепа.
Вярвам, че България има бъдеще като IT страна, но да подражаваме на Щатите си е "видяла жабата, че подковават вола и вдигнала крак". Ние сме друга страна, с друга история и трябва да търсим своя път, колкото и да е трудно това.
За справка - и Италия произвеждаше компютри, пък изчезнаха, нищо че пазара е по-голям от българският. Просто не намериха своят път.