IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН позволи коригирано търгово предложение за акциите на Дружба стъкларски заводи

Барек Овърсийз Лимитид притежава пряко и чрез свързани лица общо 99,24% от акциите с право на глас

17:15 | 11.05.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е взела решение да не издава забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „Барек Овърсийз Лимитид” АД за закупуване на акции на „Дружба стъкларски заводи” АД от останалите акционери на дружеството.

В средата на март Комисията издаде временна забрана за търговото предложение на кипърската дружество. 

Investor.bg писа за отправеното търгово предложение в началото на февруари. От съобщение, разпространено тогава чрез БФБ – София, стана ясно, че кипърското дружество възнамерява да поиска отписване на компанията от регистъра на публичните дружества. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Барек Овърсийз Лимитид притежава пряко и чрез свързани лица общо 99,24% от акциите с право на глас на „Дружба Стъкларски Заводи“.

Обект на търговото предложение са 405 652 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, представляващи 0,76% от капитала на производителя на стъкло.

Предложената цена по търговото предложение е в размер на 3,70 лева за една акция. Инвестиционният посредник, който води процедурата, е „Балканска консултантска компания".

От началото на годината акциите на Дружба стъкларски заводи поевтиняват с 13,74%, а през последните 12 месеца цената на книжата се увеличава с близо 39%. Пазарната капитализация е 297,284 млн. лв. 

Свързани компании:

Дружба стъкларски заводи АД(4DR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
vankata89
преди 6 години
*** *** при последни цени около 5-6 лева търговото е на много по - ниска цена. Ами как искате някой да инвестира на умрялта ни борса като всички хубави компании ги махат евтино с търгово.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
otcmarket
преди 6 години
на коригираното търгово не е ли по-висока цената от първоначалното?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още