Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Прагът на кешовите разплащания остава 10 хил. лева засега

Окончателното решение за промени в ДОПК ще бъде взето от депутатите в пленарната зала

   1| 2    
0
 
2
 
12
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ще ми се да си мисля, че преобладаващо негативните коментари в този сайт по този въпрос също са повлияли поне малко за това решение, но едва ли.
Важното е, че управляващите започват да се учат да правят това, което е приемливо, а не това което им се иска. Май това е крачка в правилна посока.
1
 
0
 
11
преди 2 години
Няма профилна снимка
Плащам кеш само където няма пос. Никой не ме задължава, но е голямо удобство, не бих се върнал към назад към смачканите и мръсни банкноти!
0
 
4
 
10
khao до: lyusien
преди 2 години
Няма профилна снимка
и аз съм бил в сащ и съм бачкал в бар който работеше само в кеш заради бакшиша, имаше много по 100 ... който нямаше кеш, отсреща имаше банкомат с дебела такса :) даже в целия им туристически бизнес се бачка яко с кеш ! Също така бяхме около 20 чоевка на черно, а касовеите апарати се зануляваха всяка вечер, акциз се плащаше на око на бутилка :) Така че не е като тук, ама като почнеш да говориш като комсомолец и мен ме изнервяш :)
0
 
3
 
9
Sakamano до: lyusien
преди 2 години
Няма профилна снимка
Чудно как не са те арестували. А замислял ли си се, че е възможно ниският процент сива икономика да се дължи на по-добре работещата данъчна и правосъдна система, а не на това дали купуваш пакет чипс с кредитна карта или със 100 доларова банкнота?
1
 
2
 
8
majnata до: lyusien
преди 2 години
Гледали са банкнотата щото ти си съмнителен ...касиерките го гледали...ми то ти си за фотографиране бе пич... : )))

1
 
8
 
7
Дядо Коледа до: lyusien
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ако супермаркета се е казвал "всичко по 1$" е нормално. Стига си писал измислени истории. Все едно тук като извадиш 100 лева , в който и да е магазин да те гледат учудено, напротив ще ти се зарадват още се постараят да ти предложат повече стока, че да ги оставиш всичките
12
 
0
 
6
преди 2 години
До № 5

Живях известно време в С А Щ И когато пазарувах в супермаркет и извадих 100 доларова банкнота да плащам касиерките ме гледаха някак учудено Проверяваха банкнотата Изглежда на не съвсем нормално но сивата икономика в С А Щ е 7 % в България е 37 % Това харесва ли ти?
0
 
10
 
5
Sakamano до: lyusien
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не бих нарекъл нормална държава, която ограничава гражданите и фирмите да използват законно платежно средство за каквото пожелаят и каквато сума искат. А ти ако не обичаш да плащаш в брой, никой не те кара насила, има предостатъчно алтернативи.
0
 
6
 
4
преди 2 години
Мен пък ме баннаха за 2 дена защото под новините за този праг при плащанията наричах правителството такова, каквото е.
Не съм ги псувал или обиждал.
0
 
8
 
3
Дядо Коледа до: lyusien
преди 2 години
Няма профилна снимка
Във всяка развита и свободна държава, която няма проблеми с банковата си сметка , поради което и няма намерение да ограничава правата на гражданите си и стига да са им налични могат да си ги харчат и нареждат както си пожелаят, кеф ти в брой, кеф ти по банка. А относно първоначалният им предтекст, че намеренията им са да борят сивата икономика, трябва да се знае, че НАП имат толкова много информация за всеки един физически или юридически субект, че мърдане няма , всички останали приказки за бла бла