Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Васил Велев: Хората правят боклука, а не квадратните метри

Такса смет няма да се вдигне, а сумарно трябва да намалее – защото ще има ред, твърди председателят на Асоциацията на индустриалния капитал

0
 
0
 
8
ivanrog до: misanthrope
преди 3 години
Няма профилна снимка
Не са опаковките само. 750 хил тона са само хранителните отпадъци, това не е опаковка. Добави домашен прах, хартия(тоалетна, вестници/списания/брошури, домакинска...), добави метали, дървесина, платове... А иначе и сега има такса за опаковките ;)
0
 
0
 
7
khao до: zelka007
преди 3 години
Няма профилна снимка
понеже последната година главния прокурор показа че разбира от всичко, от наргилета до ВЕЦ-ове, та реших че да си разбирач от всичко е изискване за позицията и за това го предложих, иначе незнам какви амбиции има :)
1
 
5
 
6
преди 3 години
Няма профилна снимка
Не хората Велев, а опаковките правят ***. За това трябва да се помисли и да се натресат такси на търговците и производителите и всеки да организира рециклирането на амбалажа си. Кутийки шишенца, торбички, хартийки....
1
 
0
 
5
zelka007 до: khao
преди 3 години
Няма профилна снимка
като цяло не е случаен човек :) , доста грамотен и си разбира от работата. виж къде е директор, погледни после къде се листват дружествата и колко допринасят за БВП и износа. затова го цитират по темата. много се съмнявам за каквато и да е длъжност с правна насоченост да го спрягат или той да се натиска... като цяло коментира неща касаещи бизнес групата която управлява и не съм запознат, но май няма голямо отношение към държавните поръчки дето според хидроиндженера се наричаха "разпределяне на порций власт"... :)
3
 
1
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
тоя разбира от всичко, ще е следващия главен прокурор ! :):)
1
 
4
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Хората правят ***, но не всички хора са равни. Едни събират по чувал *** на ден, други на седмица. Едни пазаруват всяка вечер с 2 големи торби и ма'ат като за световно, а други живеят здравословно. Едни живеят под социалния минимум и ядат хляби кисело мляко, а други всяка година ремонти правят.
Така че квадратните метри не правят ***, но са индикатор. Най-справедливо би било ако се плаща на чувал с ***, а не на човек.
0
 
4
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
При положение, че 2/3 подкрепят ТОЛ таксата е чудно как не са съгласни за еквивалента при такса смет. Кмета на Самоков е признал какъв им е основния проблем - ниска събираемост от гражданите за сметка на бизнеса, но това е проблем на администрацията, ПОЧНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ! В момента липсва всякакъв стимул за общините да се опитват да намалят таксата, просто защото изнудват бизнеса. Дори и предложените варианти са не напълно справедливи, но са дългоотлагана стъпка в правилната посока.
0
 
4
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Кой точно бизнес плаща повече? В моя квартал разделните кофи са на 1км. Събирам разделно, но все пак живея в къща. Нямам място за компост още повече че имам малко дете, което не желая да излагам на плесени и вируси както ми предлага общината! За сметка на това плащам като всички останали, но пък не ми събират половината *** защото съм си косял тревата в двора??? Е добре бурени да оставя защото сменили камионите с някакви по-евтини и не можели да събират "зелени" отпадъци?!!! Да съм купувал найлонови чували (още *** и то не събран разделно!!!) и да съм слагал тревата в тях....

Имам избор:
1) Да замърсявам повече природата с найлонови отпадъци
2) Да замърсявам природата с повече лекарства за детето
3) Да "дам некой лев" на братя "***" и те да ги хвърлят някъде - по-евтин, но също неекологичен вариант, макар и по-екологичен от 1 и 2, които "цивилизованата" ни община предлага.

Ако ще се спираме на вариант 3 предлагам да отпадне данък смет...