Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Възможно е партньорите по "Северен поток 2" да преразгледат начина за финансиране

Причината за промяна в схемата са наложените санкции

1
 
1
 
10
KPetkov до: Стоян Петров
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
А защо мислиш, че няма да се строи? Сега БАН като изтропат доклада си колко е полезен АЕЦ-а за светлото бъдеще на България и ще се строи не, ами пушек ще се вдига. В момента се оглеждат кой от чуждестранните инвеститори ще цака най-висока комисиона. Да не говорим, че Австрия и Германия казаха на САЩ да си държат ръцете далеч от СП2. Няма вечни приятелства, има вечни интереси. Аз лично залагам на интересите. Ако САЩ се ангажират да надцакват руснаците с кеш, нямам нищо против. Засега по-скоро изглежда искат да лапанат европейския кеш, така че германците ще подрежат мераците им.
Ако толкова си се загрижил за Газпром не се притеснявай. Пари ще вземат от където трябва. Тези проекти не се правят без държавни средства и гаранции. По света един такъв проект няма, който да е изграден без държавата да се намеси. Или ще обещаят да им изкупят тока, или ще бъде предоставена държавна гаранция, за да отпуснат банките средства с по-ниски лихви.
0
 
2
 
9
Стоян Петров до: KPetkov
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Преди спорихме за АЕЦ Белене и аз Ви писах че няма да се строи, защото никой няма да даде пари. В случая с СП-2 е същото. Единствения изход е Газпром да вземе пари от фонда за национално благосъстояние на Русия. И това може би е целта, нашите фирми да точат готовите пари макар че не останаха много.
2
 
2
 
8
KPetkov до: Стоян Петров
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Разрешение за строеж ще бъде получено в момента, в който трябва. Това ще стане до една-две години. Приемащата структура се изгражда доста по-бързо отколкото водния участък. Още повече, че всички разрешения за строеж по такива проекти не се чакат накуп, а се получават поетапно. Но ти продължавай да си джафкаш, руснаците едва ли четат Investor. Както казах по-долу пиши си каквото искаш.
0
 
4
 
7
Стоян Петров до: KPetkov
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ти четеш ли какво ти пиша? Няма разрешение за строеж и няма приемаща инфраструктура. Щяло да има. Кога?
7
 
0
 
6
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Американската работа е кучето си лае, керванът си върви. Енги и компания ще финансират половината от проекта. Просто вместо с дялове ще участват с дълг.

0
 
5
 
5
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Аз да не съм търсач на "силни усещания", като теб. Естествено че бягам и то много бързо.
0
 
6
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Момчета млади и зелени! Engie на следващия ден след приемане на закона, оповести че няма да финансира проекта. Сега всички го заявяват. В руската преса пише, че може да се промени схемата на финансиране. В такъв случай обаче премиите които ще поискат фирмите обезсмислят проекта. Няма разрешение за строителство, няма и няма да има приемаща инфраструктура в Германия. Дания приема в момента закон, който и позволява да не разрешава строежа на газопроводи по политически причини. Досега можеше да прави това само по екологични. И накрая си задайте въпроса и си отговорете, защо "Ние американците" можем дефакто да спираме руски проекти, а те не могат да направят същото.
5
 
3
 
3
Hahoto до: majnata
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Нищо не е чел, побърза да се облекчи и избяга, като бял в тъмнокожа махала вечер :)
5
 
3
 
2
majnata до: Стоян Петров
преди 6 месеца
Ти прочете ли статията бе , пъпеш ?!
5
 
2
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Стоенчо пишеше едни глупости "Големите руски енергийни проекти, големи руски празни приказки". Стоене, Стоене, вятър те вее на бял кон качен.