Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Зелените енергийни цели на ЕС може и да са опасни за здравето на хората

Изгарянето на дървесина помага за изпълнението на целите за биомаса, но оказва и влияние върху околна среда, горите и здравето на хората

   1| 2    
0
 
2
 
12
khao до: red6
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Абе не видях разликата да е голяма, ама карай. :)... тая биомаса е нужна точно да се разпада естествено, а не да се гори... и тук ти е основната грешка в примера, не може само заради по краткото време едното да се води възобновяем източник а другото не, това е типично бюрократско решение, пардон замитане на проблема.
1
 
1
 
11
преди 10 месеца
"цитирани от Зюдема, разходите за здравеопазване се изчисляват на 137 хил. евро годишно за всеки инсталиран мегават мощност от биомаса." Това е чудовищно! Доказано е , т.н. био горива са с 17% отрицателен ефект за атмосферата, да не говори за техническото състояние на возилата. Стига бизнес със нашето здраве и това на поколенията!
2
 
1
 
10
преди 10 месеца
А то всичко е верно само дето се питам тия от Брюксел какви са: ***, недорасли или искат сами да се изтребим? Нали вземат по 15 хиляди евро и не ограничени консултантски, а сътворяват човеко убийствени директиви! Кой, кога и как ще им потърси отговорност за фаталните грешки довели да хиляди човешки страдания? Какво излиза, че дребосъкът Ленин и нашият Правешки селянин са били диктатори-човеколюбци, а сегашните либерал-демократи са човеко-убийци!
1
 
4
 
9
red6 до: doba
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Не избира най-евтиния, ако по-скъпия е по-удобен. И не си струва да си прави труда - пример не му се занимава с дърва, когато е далеч далеч по-лесно да цъкне копчето на климатика. Тия, които са склонни да се съобразят от екологични или обществено-полезни мотиви - да не се лъжем, те са единици.

Държавата трябва да шиба наред. Ти какво мислиш - че не може да "опраска" и кафевичките ли? Може, ама няма политическа воля. Що?
2
 
3
 
8
преди 10 месеца
Точно това е проблемът. Всекидневно виждаме и слушаме как жалкото нищожество, дето се води "кмет" се чуе какви лъжи да измисля, само и само да прикрие кой трови софиянци.
Вижте само де са турени официалните замервателни станции - в моят квартал защо няма? В свързаната статия фъндъкова говори за превишавания на нормата "два пъти", а в моят квартал повечето вечери превишаването е над ДВАДЕСЕТ пъти.

Дори само за укриване на тая информация, според наказателният кодекс мръcницата фъндъкова би трябвало да влезе в затвора.

1
 
10
 
7
doba до: red6
преди 10 месеца
И кого ще 'и да почне да ш1ба мъжката'?
Индоромите, горящи гуми и парцали?..
Смее ли тази държава да влезе в гетата им изобщо???...
1
 
9
 
6
doba до: red6
преди 10 месеца
Когато народа има средсва, не винаги избира най-евтиния.
Много често се ползва ток/газ/парно, стига да може да си го позволи.
И да не умре от глад след това де :)

Мои познати минаха на твърдо гориво, макар и в големи градове, вкл столицата.
Това в XXI век!
Какво падение...
0
 
9
 
5
red6 до: doba
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
"Остава хората да изберат правилния начин за това."

Хората (абсолютно релевантно и за бизнеса) никога не избират "правилния" начин. Винаги избират по-евтиния. По-евтиния почти никога не е по-добрия за обществото в цялостта му. И там трябва да се появи фикцията, наречена "държава", и да почне да ш1ба мъжката.
2
 
4
 
4
red6 до: khao
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Има голяма разлика между петрол / газ / въглища и т.нар "биомаса". За да генерираш от първите (които са един вид "складове" за парникови емисии, заровени надълбоко) ти трябва няколко (стотин) милиона години. Ако, примерно, използваш иглолистен материал - можеш да засадиш и регенерираш за 20-30 години изгореното.

С две думи - биомасата не е зелена, но далеч не е толкова "кафява", колкото изкопаемите. Отделно, биомаса като отпадни продукти - ако е далеч по-добра алтернатива да се гори, отколкото да се складира и разпада или да се преработва и т.н. - защо да не се гори? Това по никакъв начин не трябва да значи да се почва стимулиране на производство на енергия от биомаса, която трябва да се произвежда/добива специално за тая цел.
2
 
11
 
3
преди 10 месеца
"Зелените енергийни цели на ЕС може и да са опасни за здравето на хората "
За хората, ама кои хора?
Янките тръбят по целия свят, че ще правят дъмпинг със своя втечнен газ. При слугата им Англия пристига от новия завод в Русия (Ямал) танкер с втечнен газ. После щото на янките им е студено, тая газ отива в САЩ. После, що парица е царица, втория танкер направо си пристига по местоназначение, без посредници. Така де, какво тук значи някаква си кумова срама :)