Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Велев: Стотици са фирмите, отказали се да инвестират у нас заради липсата на кадри

Това е проблем за малкия и средния бизнес, който няма да може да въвежда технологии и да цифровизира индустрията

   1| 2| 3    
0
 
0
 
27
khao до: 0pk
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
и сега има работа, в нашата фирма има много свободни места ...
1
 
2
 
26
khao до: 0pk
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
нямаше и ток, храна, вода ... коли, жилища ... нищо нямаше, магазина беш е пустиня ! Само простите хора като теб се хващат на две три думи и на тях градят тезата си.
Кво като има работа, като взимаш малка заплата и въпреки това нищо не можеш да си купиш, щото нищо не се продава ! Образованието беше одбро до средното, след това НЕ! ... и понеже имаше всичко като идеш на доктор му носиш кокошки и пиене ... ето така беше, българина беше скот!
2
 
0
 
25
0pk до: khao
преди 9 месеца
Ей, как пък всички спомени за лошото минало се ограничават с липсата на дънки, маратони и шоколадови яйца. Имам чувството, че това им е най-голямата грешка на тогавашните управляващи. Ако вместо работа, здравеопазване и образование, даваха на такива като тебе повече ток и маратонки, щяха да изкарат поне още 45 години на власт :D
Но пък щяха да мрънкат, че няма работна ръка...
5
 
14
 
24
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Бай Тодар да се свети името му беше направил и завдоди и училища и у ниверситети.И кадри всякакви имаше.Ама такива като Велев и компания ги изгониха.Хората не издържаха на гаврата.....При капитализма Велев няма за всички заводи мерцедеси яхти работници.Който има кинта има работници.За 500 лева у маалата кадри колкот сакаш....Велев на никой българин не му дреме за вас...Който си има фабрики да си им бере грижата...Моите знания и умения никой не мое ми ги земе който плаща повече ги получава.
0
 
20
 
23
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Пропуква се картела при работодателите и пищят на умряло... Всички които не се преминали през война ни задминаха - ние сме на дъното... Румънци, китайци и половината свят... Колкото до мокрите сънища за чужди работници е добре да се вгледат каква е цената на живота. Дори тези идващи от страни с по-ниски доходи просто няма да им излезе сметката тука. Да разните му сезонни работници по морето в инклузив хотели е възможно, за други може само да си мечтаят. Надявам се 2018 да е първата година със затворили фирми поради липса на работници (евтини).

1
 
23
 
22
преди 9 месеца
Да, отказват се, защото са с нагласата, че ще плащат 250 евро. Но вече хората имат избор и отиват при по-добре плащащи работодатели. Пазар.., пазар има и за труда. Нещата опират до търсене и предлагане. Има голям резерв в реформа на раздутата администрация между другото...
0
 
24
 
21
Jay Gould до: WarrenBuffett
преди 9 месеца
Да-да... :))))))Де го тоя завод на Шкода пълен с виентамци, че ние трева пасем и не знаем какво става у чешко и от наше село не сме излизали ;)

В някои провинции на Виетнам заплатите са по 1000 долара, та не ми е ясно как умници, като тоя горе, щели да ги викат в България да работят за по 500 лв. :)))
1
 
24
 
20
преди 9 месеца
Велев за такива хитреци като тебе Радой Ралин написа "Простотията е по-лоша и от лошотията" от "Люти чушки".
15
 
8
 
19
khao до: 0pk
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
и да добавя, сега всичко е даже по евтино от колкото беше преди 89-та !
12
 
21
 
18
khao до: 0pk
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
много добре си го спомням, че беше точно така и за никой нямаше нищо ... само квото сам си изкопаш на село или пред блока :) ... даже и ток нямаше, бяхме на режим 2:2 с шест блока от козлодуй и с два електроуреда във всеки дом, кажи как става тая магия :):)
Като най малък от семейството никога до 90-та не съм имал собствени маратонки, не щото нашите нямаха пари ... ами щото в магазина не се продаваха !
Сега има за всички които не ги мързи да работят и учат !