Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Ауто

Кои са автомобилите с най-надеждни двигатели?

При тези мотори няма проблеми при първите 300 000 км пробег

3
 
6
 
8
преди 2 години
На един наистина здрав двигател можеш да изкараш и над 1 милион километра ако не го караш да работи над 3200 оборота както е при примера с таксиджиите. НО това е съвсем друго.
Ако говорим за нормална експлоатация и съвременните двигатели считащи се за здрави са направени така, че да издържат само по 300-400 000 километра това си е много гадно отношение на автомобилопроизводителите. Същото като монополното гадно отношение на банките.
Не знам за вас но аз не признавам такъв двигател за добър и здрав и не позволявам на никой продавач или производител да ми се хвали с подобна простотия. Сигурно някъде преди 17-20 години председателя на борда на Фолксваген едвам не го уволниха точно защото не даваше да се сменя блока на двигателите на марката, които отдавна се бяха доказали с живот над 500-700 000км. По-късно смениха управлението и блоковете на двигателите. Фолксвагените са едни от най-купуваните у нас коли заедно с пежо но немците свалиха качеството на изработка на почти всичко по тях.
1
 
2
 
7
преди 2 години
При такситата двигателите издържат двойно и тройно повече отколкото на другите коли, тъй че това не е убедителен аргумент. Животът на двигателя силно зависи от режима на работа, тъй че за каквато и да е достоверна статистика ти трябва голяма представителна извадка.
2
 
4
 
6
преди 2 години
Качете се на кое да е такси с Дачия и погледнете на колко км е. Едва ли някой таксиджия ще манипулира километража си, за да показва по-голям пробег :) .

Возил съм се на ДЕУ на 1млн+ километра лично(на супер-доволен познат), дори мислех да си купувам Есперо.

Колкото до тези на Мерцедес, може да прочетете тук:
http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/50229-какъв-е-ресурса-на-един-двигател/
'Два ярки примера за свръх гаранции са 5 и 6 цилиндровите редови дизели на Мерцедес - 1.300.000 километра гаранция на мотора!!!'
Но са много по-скъпи...
3
 
2
 
5
bgMan до: doba
преди 2 години
В съседната статия за най-добрите ДВГ в момента е посочен точния модел двигател на Рено, който го използват и в Дачия. Обаче издържа само до 300 000км. преди основен ремонт. Това за 500 000км си е класическата тролска лъжа за тези, които основават информирания си избор единствено от приказките из интернет.
3
 
1
 
4
zelka007 до: doba
преди 2 години
Няма профилна снимка
какъв 1млн. км те гонят :)))
1
 
9
 
3
преди 2 години
ДЕУ Есперо си караше до 1млн километра, Деу Тико също.
На Мерцедес двигателите също държат по 1млн и повече.

През ръцете ми мина един ФВ Пасат 1.6 и изкара 500 000, при положение че километражът му най-вероятно е бил манипулиран. Простих се с него поради инцидент, не пипваше маслото.

Коментираните двигатели на Рено са също много успешни, имам познати таксиджии и вече Дачиите им са на по 500 000+ км.
3
 
6
 
2
преди 2 години
Електромобилите.
Съвременен качествен трифазен двигател за тях изкарва между 700 000 и 1 000 000 километра пробег и след това се налага единствено смяна на 2 лагера.
ДВГ са умряла работа, особено след прилагане на технологиите по скъсяване живота на двигателя развивани в състезания като Формула 1.
4
 
11
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Само не е ясно, кои са тези "експерти" и други подробности по проучването, така че информацията би следвало да бъде проверена, преди да бъде взета под внимание, иначе си е просто реклама на Дачия и Рено, марки, станли известни като френски ***.