Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Проклятието на европейския просперитет

Устойчивият миграционен натиск и почти автоматично увеличаващото се неравенство отравят политическата атмосфера в Европа

   1| 2| 3    
0
 
0
 
22
khao до: pinoccio
преди 1 година
Няма профилна снимка
парадоксално е само написаното от теб ... всичко се движило от парадокси :):)
нали, особенно ако не следваш логиката :)
0
 
0
 
21
khao до: panther
преди 1 година
Няма профилна снимка
йебре, чак па 4000 :) иначе си прав де :)
2
 
9
 
20
преди 1 година
Няма профилна снимка
Европа е най-проспериращия континент през последните 4000 години.
Това ясно показва че проклятието е някъде другаде.
1
 
12
 
19
преди 1 година
Няма профилна снимка
Всъщност, става въпрос за явлението - парадокс. Светът, животът - всичко бива движено от парадокси. Парадоксът обезсмисля логиката. Това превръща възприятията ни в жертва на фактори, които нямат обяснение. Още в "Аналитика" на Аристотел е зададен коловозът на "липсващото средно" - обектът е такъв, какъвто е - който смята, че е такъв, е прав, който смята, че не е такъв, е крив. Ако котката е черна, няма как да е бяла. Само че Конфуций казва, че не е важно, дали е бяла или черна, важното е да лови мишки. Това е разликата между Аристотел и Конфуций. Черното и бялото не са теза и антитеза - диалектическото продължение на Аристотел, не са ден и нощ, а просто 24 часа според Конфуций. Затова неравенството не е между бедни и богати, а е въпрос, над който Вуте умува в кръчмата след петата ракия - защо в Дания може, а в неговия геран не може да се появи Малката русалка, за да осмисли сетните му дни.
1
 
5
 
18
red6 до: Momchil_Matev
преди 1 година
Няма профилна снимка
За Африка има от Европа. Наливат се пари, но твърде малко. Образователните програми са началото, но дори и по такива се прави твърде твърде незначително. Не можеш да строиш стабилна просперираща държава с неграмотни и неуки хора.

1
 
6
 
17
преди 1 година
Няма профилна снимка
Добре, че ти знаеш какво се случва по върха на пирамидата, о най-просветени сред просветените. Може би и ти си масон, че знаеш? А от къде имаш тази информация? Не се ли сещаш, че това може да е подхвърлено от масоните, за да те заблуди?
6
 
6
 
16
преди 1 година
Атентатите, мигрантите и войните ги предизвикаха кретено-масоните на САЩ, които стоят на върха на пирамидата на кретено-масонската капиталистическа парадигма, която предстои да бъде заличена от планетарните изменения и космически процеси до 2050-та година.
7
 
3
 
15
преди 1 година
Очевидно е също, че не си наясно, че комунистическите лидери в миналото почти всичките са били кретено-масони и са получавали заповедите си от запад. Ама предвид вярванията и погрешните знания, с които са ви манипулирали и сте израснали, това ще ви е трудно да го приемете, макар да си е истина.
11
 
18
 
14
преди 1 година
Проклютието на европейския просперитет е "чичо Скрудж". Всички Велики сили с изкл. на Русия и Германия, дължат богатството си благодарение на колониалния период и двете световни войни, позволили им да инкасират огромно количество чужди земи и богатства. Сега пък се стискат и дават акъл на останалите какво не правят както трябва.
Това е все едно ти да имаш 5-камерна дограма и видео-стена, докато съседа няма прозорци и не знае какво е телевизор. Няма как да се случи в дългосрочен период и това е проклятието на Европа.
Планът Маршал е доказателство, че е възможно и друго поведение. За жалост, такъв в днешно време не е възможен и няма потенциал нито да бъде създаден, нито да бъде изпълнен. А точно това трябва да се случи - първо за Източна Европа, после за Северна Африка и Близкият Изток. Иначе ни чакат само мигранти, атентати и войни. И спокойствието и богатството ще си отидат.
6
 
5
 
13
преди 1 година
Няма смисъл да си говорим, очевидно е че въобще не знаеш какво става на върха на пирамидата и какви градежи се планират за контрол и доминация над света и всичките му народи от твоите велики господари, които ти с охота приемаш да контролират живота ти поставяйки те в конкретно определн модел на поведение, не си наясно и какви технологии са засекретени и потиснати с цел да не се постигне онази свобода, за която толкова претендирате, че уж имате като живеете в демокрация, докато хората в момента са изцяло зависими от системата и са роби на капитализма без да имат никакъв избор, не, нямаше да спим в пещери и да ловуваме дребни тревопасни, ами щяхме да материализираме храната си в лаборатория манипулирайки субатомните частици до кондензирането им в материя, след като щяхме да знаем, как функционира реалността на тази Вселена и как се образува атома.