Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Експерт: "Северен поток" 2 ще наруши енергийната сигурност на Европа

Над 70% от руския газ ще е насочен само към една страна – Германия, коментира Маргарита Асенова

3
 
9
 
10
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Всичките ни русофоби са все някакви изцъклени, с криви глави и очевидни психически и/или генетични проблеми.
На джоржтаун основната дейност им е да уреждат живота в сащ на избягали едно време от СССР предатели. Сега само си дърпат каквото имат за дърпане.
Каква и е работата на тая помакиня на заплата на ЦРУ да обсъжда договори между Германия и Русия.
Пак хубаво, че не плюе България, за разлика от други *** на американски заплати.
2
 
8
 
9
majnata до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Пъпеш , не ти ли омръзна да ти пълнят кошницата с всяко появяване ... за рак , мерак и просстак цяр нема !
0
 
10
 
8
преди 7 месеца
ох , и аз да съм на шланга на Джеймстаун и аз ша плещя подобни глупости
1
 
5
 
7
KPetkov до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Явно СП2 са го хванали за "пакета" :)
"BRUSSELS (Reuters) - An EU legal opinion has rejected a European Commission proposal to extend the bloc’s internal energy market rules to regulate Russia’s planned Nord Stream 2 gas pipeline to Germany.
The opinion is a blow to the EU executive’s push to stall Russia’s plan to double the gas it could pump under the Baltic Sea to Germany, bypassing traditional routes via Ukraine. The Commission fears the pipeline would undercut efforts to reduce dependence on Moscow and its support for Kiev."

EU legal blow to bid to regulate Russia's Nord Stream 2 pipeline
https://www.reuters.com/article/us-eu-gazprom-nordstream/eu-legal-blow-to-bid-to-regulate-russias-nord-stream-2-pipeline-idUSKBN1GH28D
17
 
7
 
6
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Северен поток-2 отговаря на енергийните пакети на ЕС. Не е като Южен, за който руснаците даже не благоволиха да поискат дерогация. Защо така постъпиха, не знам. От друга страна с концентриране на обемите в Германия, газта престава да бъде средство за политически натиск. Немските политическа класа и бизнес не са така податливи, като тези на малките страни - България, Унгария, Словакия, Чехия и т.н. Просто 10-20 милиона подкуп, не са чак толкова голяма сума за германската икономика.

3
 
16
 
5
vzhekoff до: KPetkov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Именно, вместо 4 тръби и транзит - една.....
Щото се пускат разни трoлoве да четат какво са им издиктували във фондацията
3
 
20
 
4
KPetkov до: vzhekoff
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Проблемът е, че изтървахме германците. Сега ще си цакат белотчето директно с Русия, а кибиците само ще зяпат и ще дават акъл. Също като Маргаритката от видеото. Путин и Меркел ясно казаха, който иска да си купува газ през където си иска. Германия и Русия ще си търгуват без посредници, а това е кошмарът и на американци, французи и англичани.
Основната част от газа за Северозападна Европа идва от Грьонинген. Холандците взеха решение да го затворят до 2030 г. Меркел се е засилила към чисто електрическо бъдеще базирано на газ и възобновяеми енергоизточници. Газът вече го осигури. Сега чакаме слънцето и вятъра :)

https://oilprice.com/Energy/Natural-Gas/The-Netherlands-Cant-Afford-To-Keep-Its-Natural-Gas-Promise.html
2
 
28
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Апропо, до построяването на газопровода Ямал и на СП-1, всичкия газ беше насочен към една страна - т.нар. Украйна, но госпожата от фондажията това не я е притеснявало :)
Много интересно е също, че по твърдения на Газпром пътят през Украйна е с около 2000 км по-дълъг, кой плаща транспорта на газа през тези 2К км ?
3
 
37
 
2
преди 7 месеца
"При това положение ще има нужда от повече внос на газ, но не е задължително той да е руски. Има много други доставчици", посочи Маргарита Асенова."

И кво им пречи и сега на тези доставчици да доставят не-руски газ? Да не е разполижил Газпром руски танкове по входните точки на ЕС и да не пуска други доставчици? Никой не е длъжен да купува насила руски газ и никой нема да го купува, ако има по-изгодна алтернатива. А си е лично негова работа на Газпром откъде ще си транспортира газа, ако има договори за доставка и с това не нарушава нечии закони и има съгласие от тези, през чиито територии транспортира. ЕС може да наложи политическо решение да НЕ купува руски газ, щом е толкова опасен, но не може да налага на доставчика как да си върти бизнеса.
Отделно, колко е експерт тая *** личи по свободните интерпретации на проекта - това не е проект на ЕС или на некви държави - съгласни или несъгласни. Това е епроект на частни компании, които инвестират частни средства и работят на отворен свободен пазар в условията на конкуренция, а не по укази от пленуми. Дали да се инвестира или не решение вземат акционерите, а не политиците. Ако пазарът не приеме такъв проект, собствениците му ще търпят загуби, а не ЕК. Има закони и ако те не са нарушени, сичко останало е хранилка за овце ...
4
 
29
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Щом стигнахме до работното място, фондация Джеймстаун, и разбрахме за каква експертка иде реч :)