Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Вариантите за изплащане на втора пенсия може да бъдат преработени

Втората пенсия ще е най-малко толкова, колкото са внесените осигурителни вноски, заяви Даниела Петкова

2
 
0
 
5
Спящият бик до: hagan
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Глупости! Почти всички фондове имат положителна доходност от началото на съществуването си, кой е фондът на загуба?
1
 
4
 
4
hagan до: neverland
преди 8 месеца
абсолютно си прав и никой не може дати каже как се образуват дяловете и след като разбрах че за 10 години събраните ми пари са със 10 % процента по малко от взетите ми от заплати -отидох и ги преместих в държавния фонд-пирамиди няма да финансирам
0
 
3
 
3
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Няма как "Държавата ще задължава частните фондове да гарантират, че ще получаваме минимум това, което вече сме внесли като спестяване за старини, ако сумата по някаква причина се окаже по-малка", зощото ти внасяш 50 лв/мес с които се обръщат в 25 дяла по 2 лв/всеки(например), а цената на тези дялове се променя постоянно.
Гатанката е какво правим ако за 20 години си внесал номинално 20 000 лв, които се равняват 45 768 дяла, а цената на 1 дял към момента на изплащането се е сринала до 0,35 лв, което обърнато в пари е 16 000 лв?
1
 
3
 
2
forum_rookie до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Абсолютно всичко, което е казал Л. Христов по въпроса е вярно. Горният хлъзгав текст по никакъв начин не противоречи на неговата теза за т. нар. "втора пенсия".
4
 
3
 
1
преди 8 месеца
Останаха вноските 5%, защото ненаситните прахосници от Ной трябва да гепят !!! На всичко отгоре платените им клакьори подлъгват хората да си подарят парите от частните си партиди на тяхната изправена пред фалит държавна пирамидка.

Абе, къде е Л. Христов? Откак за последно го опозорих във форумът - вече няколко месеца се крие като мишкуняк от гладен котурак !!!!