Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Глад за 500 хил. работници се очертава през следващите 5 години

Основен задържащ фактор на икономическия растеж в България е липсата на човешки ресурси, смятат работодатели

   1| 2    
0
 
1
 
16
serafima до: bgMan
преди 1 година
Няма профилна снимка
Наистина *** мантра, която някои работодатели, сега на преден план е г-н Васил Велев, развиват. Развиват НЕГРАМОТНО, тенденциозно и с апломб. Наскоро ги гледах в Референдум по БНТ - този плач за кадри е смешен, това заобикаляне на темата за рязко увеличение на работната заплата (както направиха в Румъния на два пъти и сега са ДАЛЕЧ по-добре от нас), се избягва. Темата за съотношение на производителност на труда и работна заплата не я ЗНАЯТ. Противно ми е да ги слушам, защото се отнася за моята страна. ТОЛКОВА МНОГО АГРЕСИВНИ глупаци. Тази вечер там само девойката Григорова от Подкрепа говореше смислено и честно. С Румъния тръгнахме заедно като членове на ЕС с индекс на БВП на човек от 43, сега те имат 63, а ние само 49.
0
 
13
 
15
red6 до: Sakamano
преди 1 година
Няма профилна снимка
Само едно ще те питам - дали са и марксистки изминшльотини по браншове в по-малките и средни градове работодателите да "уговарят" границите на заплатите.
Мутрящината, бюрокрацията и яките спънки пред нормалния бизнес да се развива дори няма да споменавам. И като бонус държавната политика във образованието - една камара държано субсидирани позиции за кла-ти-ку-рци.
4
 
10
 
14
mirodes до: majnata
преди 1 година
Няма профилна снимка
Според сайта Нумбео средната нетна заплата в Москва е 61 хиляди рубли или 1580 лева.В София бе 1250 лева.
7
 
15
 
13
majnata до: studioaa
преди 1 година
Е тука не позна !
"Москва заема третата позиция с 1270 евро средномесечна номинална заплата."
18
 
9
 
12
studioaa до: ABBA
преди 1 година
Пич в Москва средната заплата е към 700 лева в момента, а в останалите градове е под 500 лв заради срива на рублата от санкциите заради Крим. У нас средните доходи са поне двойно в големите ни градове. Визовият проблем е сериозен обаче за руснаците заради санцкиите срещу Русия, но вероятно той ще бъде облекчен от нуждата...
3
 
18
 
11
ABBA до: studioaa
преди 1 година
За руснаци много ще почакаш.
За украинци - никакъв проблем!!!
4
 
24
 
10
преди 1 година
Това цялото е лъжа. Значи според министерстово на икономиката всички работни места създадени от чужди инвеститори за 2017(най-добрата година от 2007 насам) са около 7000 за цялата страна става въпрос. Очевидно е, че прави опит за създаване на несъществуващ проблем с липсваща работна ръка за да се оправдае внос на украинци/руснаци и други с цел задържане ръста на заплатите. От българите зависи дали номерът ще мине...
4
 
48
 
9
bgMan до: Sakamano
преди 1 година
Абе българските работодатели да го д*хат!
Разликата със заплащането в ЕС вече гони 5-10 пъти в зависимост от квалификацията и длъжността. И въпреки по-големите разходи за живот там имам по-добро здравно осигуряване, по-добри застраховки, няма мутренски рекет от мутренска държавна администрация и ако искам спокойно мога да издържам без проблеми 2 семейства, не 1.
25
 
8
 
8
Sakamano до: bgMan
преди 1 година
За човек който мисли "от заплата до заплата" това е правилното решение.
4
 
44
 
7
bgMan до: Sakamano
преди 1 година
И точно заради пазарната цена ми се отщя да работя за българи. Да се оправят както могат но да спрат да реват че нямало квалифицирани работници. Няма и да имат докато не променят отношението си и собственото интелектуално ниво. Мизерници нещастни!