Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

mancev: Понижението на лихвите ме насочи към инвестиции на БФБ

Инвеститорът залага на дивидентни акции и е отчел около 80-85% доходност за 7 години

   1| 2    
18
 
11
 
18
преди 4 месеца
Безпредметно е да водя подобни спорове. Хубав ден и успехи в инвестирането!
6
 
18
 
17
polki до: mancev
преди 4 месеца
"Интересно е че "polki" казва че преценил че нямало смисъл да продължава да чете, но в същото време имало смисъл да коментира. Може би ако беше прочел докрай, нямаше да има подобни въпроси."

За мен е достатъчно да прочета първите няколко реда на едно интервю за да преценя дали има смисъл да чета до края. Още като прочетох, че първата ти инвестиция е депозита и мислех да спирам, но се "напънах" до следващият ред в който прочетох, че 2011 година паднали лихвите и бях до там...

Съжалявам, че когато чета - освен, че чета, но и мисля .......... това е много стара моя слабост ;)

Някои от интервютата на Мариан с други "съфорумци" ги чета по два или три пъти, а понякога след време отново с интерес ги чета. Някои от интервютата ги чета по диагонал. Някои от интервютата не мога да ги прочета до края защото ще загубя уважението към себе си :(

sorry
6
 
21
 
16
polki до: mancev
преди 4 месеца
"На въпроса дали депозита е инвестиция - Да, за мен щом нещо ти носи нещо повече от 0%, то за мен е инвестиция."

Значи, ако купиш актив който не ти донесе "нещо повече от 0%", то тогава за теб това не е инвестиция?

Още веднъж респект към теб ........... и поклон, разбира се...
8
 
21
 
15
polki до: mancev
преди 4 месеца
"Има и негативни мнения, като ще се опитам да отговоря на част от тях, като се надявам те да се дължат на неразбиране, отколкото на чиста злоба и хейт. "

Доста йезуитски казано. Или другите не разбират, или е хейт и злоба. Дори не допускаш, че може отсрещната страна да е права. Респект за самочувствието което демонстрираш.

Според мен е редно първо да се почетат повечко книги и едва след това да се дават интервюта .......... но какво разбирам аз от тези неща?

Какво е инвестиция? ...... Отговор на този въпрос дава "бащата на инвестирането" Бенджамин Греъм и той гласи приблизително следното:

"Инвестирането е процес при който след анализ се закупува актив който ще донесе доходност."

Би ли ми обяснил при банковия депозит какъв актив закупуваш?

Може и някой друг да отговори на този въпрос понеже един по-долу ми казва какво да търся в гугъл, а друг се вълнува от други неща...
22
 
13
 
14
преди 4 месеца
Благодаря на екипа на Инвестор за интереса и инициативата с подобни интервюта и по-специално на Мариян Йорданов за доверието да избере точно мен за такова. Ще се радвам да има още подобни и с други участници. Прочетох коментарите, и ще се опитам да отговоря на част от тях. Първо искам да благодаря на всички които са казали добри думи, и са ме поздравили за интервюто. Форума на инвестор е мястото където съм усвоил базовите познания в инвестирането, и добронамерените мнения и оценки за компаниите са ми помогнали за приличните резултати които съм постигнал. Няма да споменавам имена, за да не пропусна някого, но се радвам за всеки един член на форума които е успял да изгради добър портфейл и споделя опита си с хора с по-малко опит като мен. Има и негативни мнения, като ще се опитам да отговоря на част от тях, като се надявам те да се дължат на неразбиране, отколкото на чиста злоба и хейт. На въпроса дали депозита е инвестиция - Да, за мен щом нещо ти носи нещо повече от 0%, то за мен е инвестиция. На въпроса че лихвите не започват да падат през 2011г.- Да така е, но до известна степен. Започнал съм разбира се по-малка сума, и с всяка година понижение на лихвите съм прехвърлял средства на БФБ. Интересно е че "polki" казва че преценил че нямало смисъл да продължава да чете, но в същото време имало смисъл да коментира. Може би ако беше прочел докрай, нямаше да има подобни въпроси. Както и да е, всеки си има право на мнение, и аз уважавам неговото. На твърдението на "Sandy" че интервюто се използва за манипулация и "зарибяване" искам да кажа че всеки си има глава на раменете, и сам преценява какво да прави с живота си. Аз съм разказал моя опит, но няколко пъти казвам че едва ли в момента е най-подходящото време за инвестиции. Но в дългосрочен план смятам че акциите са много по-добра алтернатива на банковия депозит. Освен това най-отдолу пише че материала не е препоръка за каквото и да било. Още веднъж пожелавам успех на всички добронамерени и позитивни участници във форума и сайта на Инвестор.

18
 
10
 
13
pjc50313869 до: polki
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Рядко пиша, но когато влезеш с бутоните и почнеш да хейтиш, се включчвам. Явно и ти си един "специалист"... депозитът е форма на спестяване, НО се гледа като инвестицонен инструмент с ФИКСИРАНА ДОХОДНОСТ - предварително знаеш каква лихва ще получиш и след колко време, сиреч известна прилика с някои облигации. Справка - виж инвестиционните портфейли на банките и най-вече на застрахователите! Не случайно на запад толкова много се търгуват и CD-та. За теб - certificate of deposit. Дообразовай се с гугъл
20
 
11
 
12
hamorphis до: polki
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ти си професионален хейтър
20
 
17
 
11
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Manchev, massive respect. Разсъждавам като теб. Ще те следя във форума, ако полки-молки и ташунко сапиенс спрат да спамят с 20 поста на ден. Тия са на надница.
18
 
12
 
10
hamorphis до: polki
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
STFU. Тебе. Няма да ти вземат интервю. EVER.
15
 
5
 
9
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Моят портфейл е едно към едно на БФБ. Яко.