Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Разцепва ли се Европа?

Дипломатическият сблъсък между Италия и Франция може да ескалира отвъд рамките на двете държави и да причини сериозни щети на европейската общност

6
 
7
 
2
преди 2 месеца
Дано ес се разпадне възможно най-скоро. Писна ми от комунизъм от 1944 до днес вече 80 години гоним. Не може президент на ес да чете реч на паметника на маркс в трир през 2018 и да се възхищава на това колко велико е делото на маркс и енгелс за равенство и социална справедливост.
4
 
15
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аз силно защитавам съществуването на ЕС, но мисля, че в момента трябва да има радикални промени, за да спре компроментирането му. Значи политкоректните веднага ще ме причислят към евроскептиците. НЕ ИСКАМ да ме причисляват където и да е. Имаме изместени принципи, а очакваме резултати от принципи, ако не бяха изместени. Няма как да стане. Макрон беше избран с твърде силна открита пропаганда (неволно я наблюдавах), за да не дойде Марин льо Пен, сега правел радикални реформи и затова имал проблеми. Путин се опитва да внесе подобни промени в пенсионната система, но политкоректните от ЕС злорадстват за загуба на негово одобрение. Само не искат да забележат, че той има толкова много проценти, че има накъде да падат, за разлика от нашия Падишах например. ИСКАМ да ви илюстрирам манипулативната политика, която не води доникъде. Нападки към италиянците - развява се думата популисти, но ако същите неща прави Меркел например, не са популистки. Безпокойството ми е, че или не знаят политиците, или нарочно го правят, но те НАЙ-МНОГО клатят лодката, наречена ЕС. Липсва почтеност в отношенията. Бих искала Западна Европа да се освободи от високомерното си чувство към Източна Европа - не сме й бивши колонии. Имаме различия в историята и духовността, а какво по-голямо богатство от различията в една обща европейска култура? БГ не може да има Южен поток, но Германия може да има Северен поток 2. А французи и италиянци няма да се скарат трайно, това е сигурно.