Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

BP: Американската шистова индустрия е „пазар без мозък“

САЩ са единствената страна, която изцяло отговаря на пазарните сигнали, смята изпълнителният директор на британската енергийна компания Боб Дъдли

2
 
10
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
В Америка - шистаци, в България - шестаци. Общото между тях е празните им глави. Първите отровиха земята, вторите - обществото. Все живи организми. Революцията и при двата вида беше все на пазарен принцип. Чудно е, дали и главата на Луи 16 не е паднала за пет лева, които Робеспиер е заложил, че ще изяде пастите на Мария Антоанета. Търсете знаците. Пазарът е стихия и изяжда децата си, само у нас Митьо Гестапото изяде пазара.
1
 
4
 
4
преди 4 месеца
Нов евфемизъм за свободен пазар?
2
 
6
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"САЩ са единствената страна, която изцяло отговаря на пазарните сигнали...като пазар без мозък. За този пазар единственото важно нещо са цените“ -- Статия без възможност за претенции, каквито и да е! Отговаря на пазарните сигнали!..... до там!!!

Много ясно е, че ще има моменти в които балансът между цени и количества няма да е точен, това е борсовата търговия!

P.S.
И не бива да се прави паралел между петрол и природен газ!
6
 
9
 
2
Стоян Петров до: Стоян Петров
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
р.е.д.а.к.ц.и.я
6
 
22
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
И нормалните хора са доволно от този пазар "без мозък" . Защото тези от "пазара с мозък" бяха се размечтали за едни 200 долара за барел. Когато разбрха , че шистаците няма да им позволят благоволиха, от тях да мине ама 80 за барел задължително трябва да им се плаща. А инак непредубедените наблюдатели са наясно, че това което прави Америка хегемон е конкуренцията и нищо друго. PS Инвестор, след превода на това недомислие, си задавам следния въпрос : " *** без мозък?".