Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕС няма да намали износа на автомобили за САЩ под натиска на Вашингтон

Според еврокомисаря по търговията Сесилия Малмстрьом европейският износ "не е заплаха за националната сигурност на САЩ"

0
 
2
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Забравете тези брътвежи за балансирана търговия. При търговски отношения едната страна печели, а другата губи.
0
 
1
 
5
korn до: supertrader
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Съгласен съмс това което казваш.В една война, военна или икономическа, губещи са обикновенните хора а печелят разни мазни бизнесмени,олигарси и тем подобни.Ако сме еволюирали поне малко и сме научели нещо от историята е ,че е по добре да се търси диалог и да не се стига до крайности.
7
 
2
 
4
supertrader до: korn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Стратегията с отвръщане на удара е губеща, САЩ ще наложат мита и износа за там ще падне драстично от което ЕС икономиката ще постарада и то много. Много по разумно и печелившо решение е да потърсят вариант за баланс и намаляване и на търговския дефицит на САЩ от който ЕС не печели както си мислят някои а губят и двете съюзнически уж страни. Една балансирана търговия е по устойчива във времето и в крайна сметка ще доведе до много по висок икономически ръст.
2
 
16
 
3
korn до: mick
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Къде я видя тази преклонена глава.ЕС е на печалба от търговията с коли със САЩ,Логическо погледнато САЩ са на згуба,тоест тяхната глава е преклонена ако се изразяваме така.Когато САЩ наложиха мита,ЕС веднага отвърна.Предложената сделка от САЩ за свободна търговия включваше и земеделието-ЕС каза че не го кефи и се отказа от сделката.Тръмп мяташе перчем и за разходите за НАТО, обещаха му че до 2030 щели да вдигнат процентите с 0,02 и го изпратиха по живо и здраво.Фактите са, че ЕС е най богатия търговски блок в света,500 милиона население което го прави един от най богатите и големи пазари в света,две ядрени сили в него с колонии по цялв свят, държави като Ватикана и Швейцария където са разположени много пари,мега мощна банка ЕЦБ и най доброто стратегическо място.ЕС няма нужда да клани глава на никой.
9
 
1
 
2
mick до: mick
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ха.. грешка - прочетох че ЕС са се съгласили да намалят износа към САЩ.. пък то било обратното. Съмнително.. ама щом казват.

5
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Преклонена глава сабя не я сече..