Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Централните банки имат нужда от по-широка инфлационна перспектива

Вместо да преследва твърдо ниво на инфлацията, ЕЦБ може да определи целеви диапазон

0
 
0
 
5
Asdf1234 до: Hahoto
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Прав си, че хората употребяват по- умерено. Но има тънка разлика защо ли? Наистина предлагането и производството е повече и то в пъти от платежеспособното търсене за конкретни стоки. Нещо се купува и цял свят се втурва да го прави, купуват се лиценци, краде се технология и конкуренцията става огромна, изнася се производството в Китай, Виетнам и др. страни и се наводняват пазара. Пазарният регулатор, работи след, като са похарчени огромни ресурси и резултатът е да убие повечето производители. Основният мотор, който създава и тегли Брутния вътрешен продукт на една страна нагоре е потреблението на хората. Когато потенциалите на потребление в различните зони на един пазар се приближават, както започва да става в Европа и разбира се в света, започват да действа теорията на големите числа и става ясно, къде отива инфлацията, възнагражденията, потреблението и технологичните скокове.
2
 
10
 
4
I
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Инфлацията е обир, нагла и безочлива кражба на богатство от мнозинството, в сметките на малцинството, което малцинство от 0.01% има достъп до първичния, новонапечатан и свеж капитал, с който изкупува доходоносните активи по света, например жилища, вдига им цената до невъзможни нива, за обикновения трудов човек, и след това им ги дава под наем на много висока месечна цена.

Целта е общество под наем, вечно заробено да работи за сметки, като хамстери въртящи се колело, от което излизане няма.

Финансовата и инвестиционната култура са единственото решение, за да излезе човек от омагьосания кръг и да не попадне в капана, който му е приготвила системата.
1
 
5
 
3
Hahoto до: Asdf1234
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това говори, че хората потребяват по - умерено. Че търсенето е по-ниско от предлагането. А причината за това е рекордния дълг на хора, фирми и държави. Сега като дойде новата рецесия и дефлацията може да се завърне. После ще се напише книга, че пациентът е бил лекуван с грешните хапове на Централните банки, но тук вече влизаме в територията на Иван Матев ;)
1
 
10
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"... драматично увеличи цените на активите..." - така се поддържа ценова стабилност ! Инфлацията е последното нещо което ги интересува , но е добро прикритие . Лесно може да си я изфабрикуват , ако им притрябва .
2
 
7
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Инфлация - енигма за съвременните икономисти. Монетарните мерки на Централните банки и икономисти-мастити, които не могат да си обяснят генезиса на явлението и да открият причините за непостигането на заложените нива.
Факт е че отдавна печатането на пари от ФЕД,ЕЦБ и други банки не води до желания резултат. Близко до ума е че това действие е вторичен, а не първичен фактор. Впрочем, авторът е прав, защо сме си поставили за цел ниво на инфлация, което трябва да гоним - глупаво и доказано не ефективно, само изкривява значително средата. Бих предложил не диапазон, а изключване от регулация на самата инфлация със субективни мерки. Хубаво е да се помисли върху връзката между глабализацията и самата инфлация, между включването на зони с по-ниски разходи за труд във високотехнологичните производства и връзката с движението на цените на пазарите. Инфлацията и такива феномени, като Тръмпо мерките в икономиката. Връзката между инфлацията и разстежа на глобалния пазар - как си взаимодействат. Връзката между инфлацията и включването на нови пазари, на потребители и производители на продукти и услуги.
Никой ли не забелязва, че с изключение на Венецуела и други не нормални общества размерът на инфлацията е в "уличка" и то доста тясна..
Какво, Ви говори това ????