Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Каква е цената за спасяването на света?

Глобалното затопляне е факт и то ще има отражение върху всеки, но колко ще струва на отделния потребител борбата с промените в климата

   1| 2    
0
 
0
 
11
преди 1 седмица
"Изречението на Грета Тунберг „Искам да се изплашите" вече не е най-екстремната формулировка."

Единственото, от което се плаша в случая е, че едно идиoтче се опитва да командва... и политици и милиони хора го слушат !!!
3
 
14
 
10
преди 2 седмици
Глобалното затопляне и климатичните промени са факт неоспорим, но каво общо имат те с човешката дейност, е тема с една огромна питанка...!!! Затопляне и замръзване, брутални и даже внезапни промени в климата на Земята е имало много и всички - без грам човешка дейност. Месопотамия и северна Африка са били зелени градини в зората на нашата цивилизация, а сега са пустини. В Сибир извадиха замръзнали мамути, които имаха в стомаха си още несмляна листна маса - замръзнали са за часове и от тогава там е лед, а е било топло и зелено. На дъното на морета и океани откриват останки от градове... Никой не знае какво и защо се е случило, но едно е сигурно - не е предизвикано от въглеродни емисии на човешка дейност!!!
Просто едни умни и алчни хора създадоха една огромна далавера, за да станат още по-богати, а зелените лешперчета, които живеят в нета, я превърнаха във всенародно движение и самите те се превърнаха в необходимата обществена енергия, която завъртя колелото на големия грабеж. И не е проблем, че некой ше напълни гушката - това се прави от векове. Проблем е, че се унищожава икономиката в най-развитата част на света - Европа и САЩ, а хората, които виждат истината и се опитват да задържат и обуздаят този полудял екстремизъм, се кичат с всякакви епитети...
Тва е...
А цената е като за гусин Блумбърг - колкото повече, толкова повече... :lol:
0
 
11
 
9
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
вчера четох, че г-н Блумбърг заделил 0.5 млрд. USD с цел да затвори въглищните централи в Щатите. и ето го вече тръгна с мощна пропаганда. всички го знаят за неговото изключително високо его и огромната омраза към Тръмп и всичко, което прави. така, че манипулатора Блумбърг си чеши крастата и целия свят като луд почва да го повтаря. не затова се борих да свалям комунизма, тази пропаганда е по-страшна и по-префинена от комунистическата. тогава знаехме, че каквото пише Разбойническо дело, просто му слагахме знак минус и готово, разбираме какво се е случило. а между другото - дори и да има някаква промяна в климата, човек не може да промени. аз съм обаче истински загрижен за чистотата на реките, езерата и моретата. там трябва борба. особено в Азия мръсотията е чудовищна.
9
 
10
 
8
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Поредните затоплистки лъжи.Никакво глобално затопляне няма.Средната температура в долните атмосферни слоеве през 2018г е само с 0,2 градуса повече от 1979г.
Затоплистите нарочно включват и океанските температури,за да изкарат ,че има повишение,но океаните са толкова необятни,че няма как да се измерят точно температурите.А и винаги се е мерела температурата на въздуха,не на близката река или езеро.
15
 
12
 
7
ivailojelyazkov до: ABBA
преди 2 седмици
спри за цапаш ефира жалък пес тролски

11
 
12
 
6
преди 2 седмици
За злите кучета на концлагера не питай,
те сами се обаждат...
13
 
11
 
5
khao до: ABBA
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
темата не е за утайки като теб ....
7
 
12
 
4
ABBA до: Hahoto
преди 2 седмици
"Ако 22 трилиона могат да бъдат „създадени” от нищото, за да подкрепят цените на акциите и банките през 2008, защо да не спасим така и планетата?"

Защото това противоречи с плановете за бъдещият електронен концлагер,
който готвят за туземците, вярващи в светлото бъдеще...

Кой го строи, защо го строи, как го строи, с чия волна или неволна подкрепа - тест за интелигентност.
Даже повече за EQ, отколкото за IQ.
2
 
19
 
3
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Ние сме само 7 милиона население и продължаваме да намаляме.Това, което се случва в Китай, Индия, Африка и ислямския свят, ще даде хоризонт, колко далеч ще стигнат промените в климата през следващите десетилетия.
Дори Европа и Северна Америка да намалят въглеродните емисии, трудно ще компенсират все по-нарастващото търсене на енергия от нови потребители в развиващия се свят, които се увеличават от глобализираната икономика всяко десетилетие. Ако наистина оцеляването на нашия вид или поне оцеляването на цивилизацията зависи от производството на чиста енергия, защо поставяме отговорността за това в ръцете на частни корпорации, които по никакъв начин не се отчитат пред народа? Ако поблемът е толкова остър, това налага пълно одържавяване на енергетиката. Освен тъво със сигурност нашето оцеляване би трябвало да позволи отварянето на печатарските преси на централните банки!
Ако 22 трилиона могат да бъдат „създадени” от нищото, за да подкрепят цените на акциите и банките през 2008, защо да не спасим така и планетата?
3
 
20
 
2
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
докато мерим живота си на базата на разходи, няма да намерим решение на проблема.... чипа има нужда от ъпгрейд и чак тогава може да се случи нещо....