Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Н. Кицевски: Намаление на ДДС върху книгите няма да увеличи читателите

Освобождаването на книгите повдига въпроса защо да не се намали ставката и върху лекарствата, пита реторично директорът на издателство „Просвета"

0
 
2
 
6
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Книгите вече са много скъпи. Лично аз, с темпото с което чета интересна книга, я приключвам за 2-3 дни. А книгите, които ме интересуват, отдавна са по 35 лева. Няма как да давам толкова много пари за книги. Мемоарите на Чърчил за ВСВ (съкратени) на руски език, продавани в България в 6 тома са около 300 лева и са изчерпани. Тегленето е безплатно и никой няма да даде пари, докато има толкова безплатни книги. А духът е изпуснат от бутилката, стотици хиляди книги могат да се четат безплатно, а и да се складират в електронен вид. Аз дари огромната си книжна библиотека на едно читалище. Дадох ги без всякакви документи, просто им ги струпах отпред.
2
 
4
 
5
khao до: das
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
иначе аз съм твърдо ЗА да се намали ДДС-то за всичко, не ме разбирай грешно! но се дразня леко като почнете точно с рефрена за кучета и котки, може, за *** не ... или там вица за негрите.
6
 
2
 
4
khao до: das
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
нали говорим връзката книги-читатели, сега ми излизаш че си купил учебници което в твоя случай е задължително.
Та те питам пак, ти колко книги художествена литература си купи, и с колко повече щеше да си купиш ако ДДС-то е с 2% по ниско, както говори господина.

На другите въпроси няма да клъвна :):) с отговор! защото изместваш темата точно в посоката за негрите.
3
 
8
 
3
das до: khao
преди 4 седмици
Ами да помисля, семейството ми е купило около 10 книги от началото на годината, включително учебниците и помагалата на детето, което е ученик. Средно по 10лв. на книга, ето ти 100лв. От тях ДДС-то е 20лв. Ако стане от 20% на 5% ето ти едни 15лв. спестени, т.е. за още 1-2 книги да си купи човек, нали?
А защо за хазарта и туризъма може?
А Вие защо биете негрите?
5
 
3
 
2
khao до: das
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
ти колко книги си купи миналия месец и колко повече ще си купиш следващия, ако от утре ДДС-то е с 2% по малко.
Като си отговориш на този въпрос, ще си отговориш и на горния :)

2
 
13
 
1
das
преди 4 седмици
Ако намаляването на ДДС няма да увеличи читателите, защо намалихме ДДС-то за туризъма и за хазарта? Нали с цел да хазартизираме нацията и да я накараме да туристира в БГ-то, а за книгите нямало да стане.