IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow потъна с над 800 пункта в най-лошия си ден за 2019 г. след сигналите за рецесия

Доходността по десетгодишните американски облигации се понижи в сряда до под тази по двегодишните облигации

23:19 | 14.08.19 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индексите на Wall Street потънаха на червена територия в сряда, давайки заден ход от силните си ръстове във вторник, след като пазарът на облигации изпрати тревожен сигнал за американската икономика, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones изтри 849,49 пункта от стойността си или 3,05%. Широкият показател S&P 500 падна с 2,93%, а технологичният измерител Nasdaq Composite – с 3,02%. Dow Jones удари ново дъно за август, изтривайки цялата преднина за месеца и отбелязвайки най-лошия си ден за 2019 г.

Доходността по десетгодишните американски облигации се понижи в сряда до под тази по двегодишните облигации, което е сигнал за икономическа рецесия. Инвеститорите, разтревожени за състоянието на икономиката, се втурнаха към дългосрочните сигурни убежища, което тласна доходността по 30-годишните облигации до ново рекордно ниско ниво в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 2
serafima
преди 4 години
Ще отговоря, като цитирам един човек от форумите: Либерализмът е като хомосексуализма ...- по плодовете им ще ги познаете ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
"Доходността по десетгодишните американски облигации се понижи в сряда до под тази по двегодишните облигации, което е сигнал за икономическа рецесия.... ... Към негативната серия от данни се добавят и тези за БВП на Германия, които повишиха риска най-голямата европейска икономика да изпадне в рецесия. БВП на еврозоната също нарасна с едва 0,2% през второто тримесечие, забавяйки се от отчетените 0,4% през първите три месеца на годината."И що така бре, Миме? И сичко това след планините от кинти, които Централните банки изсипаха в икономиките през последните 8-10 години, а ЕЦБ не спира да налива...!!! Нали само авторитарните лидери бутаха икономиките си у ендека, а либералните ги извисяват у космоса? Да не се окаже, че баш либерализмът ебамамата на пейзажа за последните 20 годин и сега така се е запекло, че никой не знае кво да прави...?Обаче жълтото само нагоре...? Да не се окаже права една женичка на опашката за наливно олио вчера, дет викаше, че напоследък забелязвала нишани за недвусмислени предвоенни приготовления ... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 2
khao
преди 4 години
на теб няма сми да ти се обяснява нищо, колко пъти съм виждал да ти обясняват, но ти нямаш капацитет са разбереш... по скоро ме вълнува въпроса, защо се занимаваш с търговия, която не разбираш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 2
Ivan N.
преди 4 години
При 2-годишни облигации обикновено рискът е по-малък и плащанията от държавата са два пъти в годината. Затова и доходността им е по-ниска от тази при 10-годишните, с които се поема по-голям риск и се очаква той да се изплати с по-висока доходност. Но ако се случи обратното, то означава, че инвеститорите оценяват следващите месеци като толкова или дори по-рискови, колкото да заложиш на дългосрочни облигации. Движението вече се вижда и при 30-годишните американски дългови книжа - днес в азиатската търговия доходността при тях падна до 1.991%, т.е. под прага от 2%, който Федералният резерв на САЩ се опитва да поддържа, за да не започнат инвеститорите да разпродават този дълг. Това се случва за пръв път в историята.Цитатът е от "Дневник"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 28 rate down comment 2
studioaa
преди 4 години
Толкова много е написано по този въпрос, но теб те мързи да четеш. Значи ще си останеш невеж до живот...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 27
Императорът
преди 4 години
...и 2318 минусчета да ми кажете, това не е обяснение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 12
serafima
преди 4 години
Колко ШИК стои този разказ на най-последните краткосрочни промени на световните индекси Дау Джонс и Насдак!!!!Колко ни доближава до СВЕТА! Как ставаме и ние значими. А сериозно - чета и не съм убедена, че авторите на този материал разбират импликациите за икономиката на ЕС или не дай боже, за нашата. Който сериозно иска да следи тези индекси, ще ги следи от източници на английски език. Иначе му викат снобизъм и залудо пиши, залудо не стой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 40
Императорът
преди 4 години
Все още чакам някой да ми даде смислено обяснение - каква е връзката между ДЦК-инверсията и евентуалната рецесия. По същия начин средновековните неграмотници, са смятали, че кометите носят чумни епидемии и смърт.Шамански простотии.Апропо - такава инверсия се случи и декември.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още