Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Японизация на паричната политика

Как Европа реагира на решението на Европейската централна банка?

   1| 2    
1
 
5
 
12
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Това което направиха в Япония 1980-2000 година си е живо престъпление.
Целта беше да нарпавят ЯЦБ независима от правителството. За целта трябваше да се създаде огромен балон и криза. Между другото има книга на тази тема.
11
 
1
 
11
преди 10 месеца
Сега съществената причина за нарастваща заплаха за катастрофална национална криза е, че централната банка по неправилен начин управлява ползване на пари. Тази банкова грешка създава щети и фатални проблеми за всички, ала обществеността пренебрегва наличието на фаталната банкова грешка.
Вариантите са:
1. При запазване на съдбовната грешка централната банка по неправилен начин управлява ползване на пари – е с нарастващи щети и катастрофална криза.
Всички, включително държавата са жертва на банкова грешка.
2. Устойчивият държавен просперитет е възможен, когато централната банка по правилен начин управлява ползване на пари.
4
 
15
 
10
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Я, пак ще стрижат овцете...да са живи и здрави...
Ако сте на 20г. и искате когато се пенсионирате да сте по-богат спестявайте в златце... :) Крипто валутите ще изместят скоро цялата финансова система.
1
 
8
 
9
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
А икономиката ще спада, нормално е, щото парите не отиват за съвсем друго. И хитрото е, че пак ще има необходимост от печатане на корем и пак, парите ще отиват за превземане на ресурси.. и т.н. докато нещо се счупи, но важното е кой върху какви ресурси ще е взел контрол.
2
 
17
 
8
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Е, границите на растежа са достигнати, сега е времето на напасването на цифрите, защото цялата икономическа теория рухна. Това показва и колко състоятелна е била тази теория. Фундаментът й - лихвата, отиде в историята. Отиде, защото лихвата беше елемент, водещ до разходящи и неустойчиви модели. Римският клуб ги знаеше тези неща още през 70-те години, всичко е било въпрос на време. Е, това време дойде. Сега, в условия на перманентна рецесия, растежът ще се определя от това - колко наддават банкерите след три големи макдоналдса и две кофи пепси.
2
 
15
 
7
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
колко смешно е сичко това......
а откъде ше си внесете японци?
Образованието, културата и средата в япониа са единствената причина да има такава парична поуитика там.
Тука у европата ти говорът за "свобода, равенство, братцтво" и искат да примеш безкритично с дисциплина и изпълнение решениата на господаря?
Се едно да опитате жълтите павета да примемат организациата, културата и живота на гетото. Не че е невъзможно, но е жалко.
ЕЦБ ше види рухването на стандарта на обслужване и подчинение. Че и ше се чуди защо и как така отразеването идоверието към тех се свива и изчезва. Да во отговорим7 ЩОТ НЕ СТЕ СИ ВНЕСЛИ И ЯПОНЦИ! А СЕ ПРАВИТЕ НА САМУРАИ.
2
 
28
 
6
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
САЩ и ЕС намериха финансовия вечен двигател. Печаташ и купуваш. Няма нужда да работиш. Даже правилните фирми получават лъвския пай от лесните пари и купуват ли купуват реални бизнеси.

Та така - докато могат, ще печатат и ще приватизират на каквато и да е цена.. Превземане на ресурси - това е идеята на печатането.
1
 
4
 
5
al64ad до: Boicho Popov
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
да,но странно защо такава от германски и холандски лица не виждаме а е пълно с интересни такива.
6
 
6
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Това е идеален момент за реструктуризация на дълг. Демек сега е момента да се взимат нови кредити за да се погасят старите дългове. Държави които имат голям дълг трябва от това да се възползват.
Банки разбира се че ще се оплакват. Ама, те по добре да се фокусират върху своите продукти. Че повечето предлагат някакви смотани условия при това дерът три кожи. n26 това е добър пример как трябва да изглежда една съвременна банка.
3
 
3
 
3
Boicho Popov до: al64ad
преди 10 месеца
Статията не е за гласуването, а за реакциите след гласуването. И да, самата статия не претендира за изчерпателност. По темата може да се изпишат томове