IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън: Сделката за Brexit само трябва да се претопли във фурната

Британският премиер изрази своето разочарование от факта, че днес Великобритания не успя да напусне ЕС

22:20 | 31.10.19 г. 3
<p>
	Британският премиер Борис Джонсън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Борис Джонсън. Снимка: Ройтерс

Британският премиер Борис Джонсън изрази разочарованието си, че Brexit няма да се състои днес въпреки множеството му обещания, но добави, че ако британците гласуват за него, Великобритания ще напусне Европейския съюз (ЕС) най-късно през януари, предаде Ройтерс. 

"Разбира се, че съм изключително разочарован, че Brexit няма да е днес. Имахме прекрасна сделка на масата, Камарата на общините гласува за нея, но след това я отложи. Този парламент просто няма да приеме Brexit, твърде много хора там са против Brexit. Ние имаме готова сделка, която трябва само да се претопли, нека просто да я сложим във фурната щом приключим с изборите на 12 декември и да я осъществим", каза Джонсън.

"Ако гласувате за нас и ние прокараме програмата си, можем да излезем от ЕС най-късно до януари догодина", заяви още британският премиер.

След като не успя да осъществи Brexit на 31 октомври, Джонсън ще свика парламентарни избори на 12 декември, за да прекъсне това, което той определи като „политическа парализа“, която за пореден път осуети излизането на Великобритания от блока и подкопава доверието в икономиката.

Обществени проучвания в страната показват, че хората очакват Джонсън да изгуби на предстоящите избори.

По-рано днес британските депутати изпратиха с бурни овации и комплименти Джон Бъркоу, ексцентричния председател на Камарата на общините, след като днес той ръководи за последно заседание на долната камара на британския парламент.

56- годишният Бъркоу, депутат от консерваторите в Камарата на общините от 1997 г., бе избран за неин председател през 2009 г., което изискваше от него да пази политически неутралитет.

Много от членовете на неговата партия, която сега е ръководена от премиера Борис Джонсън, го обвиняваха в пристрастност, особено след референдума за Brexit през 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
Local_Person
преди 4 години
Джонсъм ще прекара UK през мек-Брекзит и от това ще спечелят всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 13
korn
преди 4 години
Много ясно че Великобритяния няма да напусне.. Къде да отиде, прибившата си колония от коняри и кравари? При монголоиидите от Русия които все им се иска да са европейци? Или малките жълти човечета с комплекс за малоценност? В Европа са най готините хора, Европа е началото на тази цивилизация в кояато живеем, всичко друго е леш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още