Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Валутни коментари

Ами ако проблемите за долара едва сега започват?

Доларът имаше ужасен декември и според някои икономисти нещата може да продължат да се влошават

   1| 2| 3    
2
 
3
 
23
Боян до: mariata
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Не знам човек ти не си някой много тъъп, но явно че нищо не разбираш от икономика вероятно си някой доктор който си мисли, че разбира нещо от икономика, но уви си много много далеч от истината.
1
 
8
 
22
Lucifer до: Боян
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Ами "бърз кредит по мярка" без обезпечения....вече и по контейнерите за *** ги лепят тия тъпи реклами....молят с пари хората пък нещо мераклийте поредяха...да не повярва човек какво доживяхме...
5
 
8
 
21
mariata до: Боян
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Бояне, и ти като другите по-долу смесваш понятията: държавен дълг и суверенна валута. България също е емитирала държавен дълг в долари. Курсът на една валута зависи от икономиката и стоките, които се плащат, а не от задлъжнялостта на кредиторите. Има и отромно количество частен и корпоративен дълг, деноминиран в долари, основни суровини като петрол и ценни метали се търгуват в над 95% в долари. Дори хранителните суровини като зърното се измерват основно в долари и в странната мярка бушел. Ако се задълбочиш малко, ще видиш, че метричната система не е популярна нито при златото (тройунции), нито при петрола (барел). И накрая: заядливото ти подхвърляне за Мианмар и Папуа Нова Гвинея е неуместно. Първо: да, правителствата и на двете държави купуват американски дълг и доларите там са ценени повече от еврото. Второ: Папуа Нова Гвинея не е в Азия, а в Океания. Трето: почтисъм сигурен, че ако имаш 10 долара и 10 евро в джоба си и искаш да ги обминиш в някое чеиндж бюро в тези държави, ще получиш повече за доларите.от личен опит това го установих в Южна Корея през 2019г.
5
 
8
 
20
Боян до: mariata
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Е сега разбрах кой ще изкупи новия дълг на САЩ, това са държавите от далечна Азия, като Мианмар или Папуа нова Гвинея, те все пак са фрашкани с пари и трябва да ги спестяват някъде.
6
 
13
 
19
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Чета коментарите за дълга на правителството, но ми се струват доста нелогични. Какво общо има американския правителствен дълг с курса на долара? Единствената връзка е, че колкото повече е емитираният дълг, толкова повече долари са платени, т.е. са били по-търсени и съответно доларът при по-висок дълг следва да е по-скъп. Държавният дълг на много държави е деноминиран изцяло или частично в долари. Курсът на долара се влияе от търсенето му, т.е. Той е търсен и скъп при кризи като убежище и при високи лихви за по-добра доходност. При снижение на лихвите курсът пада, при търговско споразумение с Китай - пада. Но не рязко, защото все пак доларът е първа резервна валута и е много по-популярен от еврото. В далечна Азия хората не са чували за еврото, камо ли да го изберат пред долара. Другите ви писаници за рубли и дълг са кръчмарски приказки на две ракии
1
 
14
 
18
Боян до: deaf
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Какви Американски банки, то това е пълна глупост единствената която държи много от дълга няколко трилиона е ФЕД, която и печата парите за нея не е проблем да купува :). Трябва всяка година да намират някой да им дава по 1 000 000 000 000 долара интересно ми е откъде ще намират толкова шарани, айде предната година напомпаха борсите до откат и намериха, ама тази година, ами следващата??? Съвсем скоро ще трябва пак ФЕД да се намесва яко да купува иначе лихвите ще литнат до небесата и току виж трябва правителството да използва всичките си приходи за да плаща дълга :), а това ще стане при не толкова високата лихва от 10%. Какво правим тогава?
3
 
4
 
17
emonik до: Grosss
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Не позна , пробвай пак .
5
 
3
 
16
deaf до: Grosss
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Те са закупили американски ценни книжа. Това е различно,все пак...
4
 
14
 
15
Grosss до: deaf
преди 8 месеца
Много държави като Китай,Япония,Швейцария,Ес държат американски дълг.
Половината им дълг е към чужбина.
1
 
15
 
14
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
А да забравих,все пак американското правителство е взело и малък заем от Саудитска арабия и Кувейт,(ако не се лъжа около $1трл.). Но тези две страни дължат че изобщо съществуват на САЩ. Без защитата на американската армия,те биха били разкъсани от съседните държави.