Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

„Балкански поток“ вдига приходите на „Булгартрансгаз“ в пъти*

Очаква се приходите от транзит на синьо гориво да се повишат до 400 млн. лв. след влизането му в експлоатация, каза директорът на дружеството Владимир Малинов

   1| 2| 3| 4    
0
 
0
 
31
преди 1 година
Няма профилна снимка
https://www.facebook.com/NDLEV/posts/172977600774646
Темата за газовите потоци в Европа отдавна е модерен шлагер, който периодично се завърта интензивно по медиите у нас. Има и защо – доставката на газ е много повече от обикновен бизнес. Въобще световният енергиен пазар не е истински „пазар“, а е геополитически въпрос. Затова и когато гледаме трогателни сцени с участието на българския премиер Бойко Борисов, Путин и Ердоган, е редно да обърнем повече внимание на случващото се. Откриването на „Турски поток“ не е просто поредното „рязане на лента“, каквито Борисов много обича, а е заявка за позициониране на България на световната сцена. Оставяме на страна срамния факт, че българският министър-председател не смееше да пипне символичното кранче на тръбата, та се наложи лично Путин да го насърчи да участва и той. Това не е просто срамежливост от страна на Борисов, а реално показва взаимоотношенията между тях. Руският президент му разрешава да направи нещо и той с ентусиазъм се заема, за да се подмаже на началника си.
0
 
1
 
30
Моабет да става до: Стоян Петров
преди 1 година
Няма профилна снимка
Стоян Петров, не е съвсем вярно че доставки няма. Има договорени около 3,5 млрд за тази година. Догодина са договорени двойно повече.
Защо според теб няма доставки? Китайците не искат да купят газ или нямат пари да го платят? Причината е една Китай няма развита газопреносна система както Европа. В севрните райони на Китай тепърва почва строителството на такава мрежа. Нормално е това да отнеме известно време. Не мога да разбера защо всички "Плачат на чужди гробища" и са се загрижили да мислят как Газпром ще си избие инвестициите. И редят доказателства как Газпром е направил лоша инвестиция със Силата на Сибир. Да му мислят руснаците.
Както правилно си отбелязал ние да мислим как ще избием разходите по Балкански поток. Защото това са нашите пари.
0
 
0
 
29
преди 1 година
Няма профилна снимка
Fon ти виждал ли си карта на Европа? Единствено може да транспортираме към Полша /трасето България Полша може да мине през Украйна./ Останалите страни които може да са заинтересовани Сърбия, Унгария, Австрия, Чехия и Словакия имат по кратък маршрут. Сега го наричат Вертикален коридор. Няма как да стане за всички консуматори в Европа газта да минава през Украйна. Укаинска Мечта
7
 
4
 
28
Mavi Goz до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Хихи... Кат ти гледам ника, само за икономика си се нагласил да коментираш... ;) В тоя профил сигурно си икономист... ? Гледай да не изпуснеш и юридическите въпроси - и там си експерт. Само че шти требва още един профил, щот нещо “юристката” гледам, че я пенсионира - паролата ли затри, или ти омръзна да носиш дамско бельо? :lol:
3
 
5
 
27
Dr. Vatnikov до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
А, и следващия път на опашката за наливно олио вземете обсъдете нещо на тема икономика - например защо в развитата и богата Расия минималната заплата е около 300 лева, т.е. 2 пъти по-ниска от бедна България.
3
 
4
 
26
Dr. Vatnikov до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
***, пляскай си копи-пейста и не умувай, и без това никой тук, с изключение на трите трола с петолъчки на челата, не ви четат камарите с глупости. Хората са тук да четат и пишат за икономика, не за шизофреничните ви изблици.
4
 
11
 
25
Mavi Goz до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Хихи... ми той и твоят ник е на руски, ама не си го забелязал у бързането да се нацвъкаш с поредния акаунт - то не беше железен кон, то не беше юристка, то не беше бидонлой... Какво ли требва да се случва в нечия болна главица, за да не му стига една регистрация и една личност, та даже и половете да си менка за да звучи по-така и да пише на смени у инвесторския сайт...? Май точно на нещо шизоидно намирисва ... ;) :lol: Ама нищо де - те блумбъргови и останалата ужлиберална па плач вече на такива сато тебе зеха да разчитат - вие ше опрайте и бизнесо и икономиката - нали като бидонлой ми беше набор, хем бизнесмен, виртуален гиби ... уж...
Сипвайте повечко русофобска мерудия и манджата ви ше стане екстра и без мръвка - може и кинти да изкарате от нея тука - една жена на опашката за наливно олио вчера викаше, че вече се говорело да се плаща от еврофондовете за русофобия - било мноо полезно за ръста на европейската икономика.... Даже щели да въвеждат пак по улиците ДОТ - доброволни отряди на трудещите се, за да следят за врагове сред либерално разхождаките се граждани по примера на вас - доброволните самоотвержени борци срещу русофилията в нета. ;) :lol:
3
 
5
 
24
Dr. Vatnikov до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
Пише за турски хюмнета, а ника му на турски...
Рублофилите страдате от тежка шизофрения.
9
 
7
 
23
преди 1 година
“ Балкански поток“ вдига приходите на „Булгартрансгаз“ в пъти*”

Хихи... Щом трохите от Турски поток вдигат “в пъти”, колко ли щеше да ги вдигне Южен поток... ? И как само гали ухото това “Балкански поток”... само от това на Боко сигур му се вдига бастуна ... в пъти... хахаха...
7
 
9
 
22
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 1 година
Хихи... Гледам, пак си дежурил по празниците да копаш гроб на Русия. Дано заработваш нещо, та да слагаш по некой лев за пенсия... :lol:
Преди пет годин пак си утепа Коледната ваканция да дрищиш тука прогнози как нема да има никви големи руски газопроводи. За пет години рушняците изплющиха като на та щак 4-5 хил. километра нови тръби, половината под морета и повечето вече транспортират газ. Сега пак ни разтегаш лукуми - тоя път как нема да тече газ по тех, или че тъ пите рушняци със секи продаден кубик си късат от залъка и газовият бизнес ше ги затрие, а дивидентите, дето редовно раздава Гъзпром, са от пенциите на ватенките. Като задумкат тръбите на пълна мощност, сигур ше обясняваш на глъмовете тука как това не е природен газ, а сибирски метан и сероводород от разлагащите се трупове на руснаците, които Путин е изморил от глад... и ше събираш плюсове на кило - дано да ги осребряваш некъде... ;) :lol”
Боже, Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже... :lol:

Но пък ако държавицата ни не беше пълна с мозъчни инвалиди и турски хюмнета като тебе, сега немаше да плащаме на Турция за руски природен газ, щото сичкия газ за Турция щеше да минава през България - освен Южен поток, повечето тука сигурно услужливо не помнят, че и Син поток през Черно море, от който турците от 20 години цицат директно газ от Рашастан, требваше да минава през България и Костов го хариза на твоите роднини на Босфора...
Та хайде честита 2020 и с нея - новата ни турска придобивка - чок кяр, агалар...! :lol: