Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Бизнесът и държавата сближават позициите си за компенсациите заради коронавируса

Право на компенсации по правилото 60/40 ще имат фирми от всички сектори на икономиката, които докажат намаление на приходите с поне 25%

   1| 2    
1
 
2
 
19
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Строителство защо да не работи ? Доста от изброените и затворени неща могат да работят. Разбира се което зависи от внос/износ ще трябва да се подпомага или просто да си произведем сами нужните неща. Излизане на пенионери категорично НЕ. Респираторите поне 1000 на брой трябваше да се монтират в момента. Нали уж стратегията ни е да печелим време защото така или инъче всички ще се разболеят или 70-80% от населението със сигурност. Време за какво печелим ? Купихме ли тези 1000 респиратора ? Монтират ли се вече ? Направи ли се организация за доставка на храни за възрастните ? Просто удължаваме агонията която ще последва..... Ваучери за храна да тук съм съгласен, но само за храна без цигари и алкохол. Битовите сметки не е много добре защото има хора нагоре по веригата които няма да получат заплати а ще работят.... най-обикновенни хора трябва да ги плати някой държавата или 50/50 е добро решение.
Решението 60/40 за бизнеса което предлагат за мен е неработещо или в най-добрия случай ще помогне на много малко фирми.
1
 
3
 
18
Dr. Vatnikov до: Solar Power
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Който е в неплатена отпуска, правителството да му отпусне ваучери за храна и битова химия за 500 лв на възрастен и по 300 лв за дете. Сметките на всички за ток и вода да ги плаща държавата за периода.
Вноските по кредити да бъдат подновени след 6 месеца, без лихви за това време.
Тези, които са пълнолетни, но не учат или работят - на социална кухня.

Заводите, които няма смисъл да работят в момента, спират временно, останалите продължават със силно увеличен санитарен контрол.
Пенсионерите излизат навън между 9 и 11 часа, през което време другите не излизат.
1
 
4
 
17
Dr. Vatnikov до: Solar Power
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ти хубаво ще върнеш хората на работа, но доколко само вътрешното потребление ще те спаси, щот износа е блокиран?
Да не говорим, че цели отрасли от вътрешното потребление са спрели, строителство, свързаните с него, мебели, оборудване, туризъм и тн., всичко, което не е от първа необходимост.

Ще се отпуши, като отворят границите и тръгне износа.
Тоест, седим и чакаме ЕС да се отпуши.
2
 
0
 
16
Mavi Goz до: Solar Power
преди 5 месеца
Начи не нищо не “замразяваш”, а просто затваряш завода. Това го знаеме как се прави. Реших, че си измислил нещо по-умно... ;)
0
 
4
 
15
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Продължа да плащам заплатите и то няколко месеца без да имам реално производство и продадена продукция ? Ти да не би да държиш няколко милиона в кеш заровени някъде просто за всеки случай :) ? Никой не държи такъв кеш. Тези пари не работят за теб. Мерките които ще правят са много лошо. Ние не решаваме проблема а го задълбочаваме защото решенията са по лоши от проблема. За мен единственото работещо нещо е да се отвори всичко да работи и да се купят 1000 апарата което трябваше да бъде направено още на 15-ти Март и сега да се монтират и грижа за възрастните на които им е забранено да излизат. Това е решението. Карат всички болестта (младите) и пазят възрастните ... и все пак ако има болни апаратите да стигнат.
0
 
5
 
14
Solar Power до: Mavi Goz
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ето обяснявам. Имам завод и произвеждам осветителни тела крушки например. Забраняват ми да работя защото няма достатъчно място между хората. Пускам всички в неплатен отпуск или ги уволнявам. Угасям захранването на завода, спирам водата и заключвам... после пускам и алармата за охрана :) Готово...... коя мярка от правителството 60/40 би ме накарала да продължа да плащам заплатите ?
3
 
2
 
13
Mavi Goz до: Solar Power
преди 5 месеца
“ Бих замразил завода.“

Я, ако обичаш, щом си се изпънал тука акъл да ръсиш, да обясниш как точно се “замразява” завод...? И по-конкретно, как се “замразява” персонала на завода? Аз не, че се заяждам, ама живо ме интересува, щото за разлика от тебе имам да решавам проблеми от такъв характер и въпреки 35-годишния си опит из разни заводи, нещо не се сещам за такъв метод... ;)
2
 
5
 
12
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Може би е по правилно тотална забрана на хора над 60 години да излизат. Вместо да се изливат пари незнайно къде по скоро да се купят 1000 респиратора до 1 седмица и да се наемат хора да носят храна на възрастните които не могат. Всички останали да си се върнат на работа.
От младите който иска да запази дядо/баба просто да не ходи 1 месец.
Нещо такова по ми се струва удачно...... Така или инъче всички ще го минат това...... а нещата които правим в момента са решението е по лошо от самия проблем :(
2
 
6
 
11
Бидонойл до: shinawatra
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
А кой ще решава кои са коректни и кои некоректни? Ах, да, вярно, имаме си съд. Естествено, първо ще трябва да се проведе разседване. Предвид броя ня фирмите у нас, то няма да отнеме много време. 5-6 години максимум. Е, дотогава и коректни и некоректни ще са дали фира, половината хора ще останат без работа, но това е нищо. Важно е да се постъпи справедливо.
1
 
9
 
10
shinawatra до: Бидонойл
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
В този момент трябва да се насърчат точно тези фирми, които са коректни независимо от ситуацията. Всички останали, които крият данъци, приходи, не осигуряват, имат наришения трябва да бъдат жестоко порязани!