Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

ИПИ: Стандартът на живот расте, но бъдещето изглежда несигурно

Икономическият шок от настоящата криза и скокът на безработицата неизбежно ще се отрази и на структурата на домакинските бюджети

1
 
3
 
6
преди 1 месец
Стандартът расте ,доходите и инфлацията.Какъв лъвски прогрес !Нима сте слепи да видите!България към прогрес ,властите работят като добре смазана машина.Патриотичните усилия на Министър Танева да спасява земеделските производители и да намери пазари за стоките им,бе зачеркнато със заповед на М-р Ананиев да се затворят пазарите/вместо да се организират и спазват правилата/.Бившата учителка Госпожа Фандъкова сигурно живее с мисълта за обучението на децата ,но не и да даде петно и да се одобрят проекти за нови пазари в София ,за да се задоволяват софиянците с български продукти от месни производители,защото чака може би рушвети за строежа на жил.сграда,или защото едната власт не се обажда на другата. На фона на здравна,социална и икономическа криза ,друг Министър иска да купува снаряжение и военна техника за милярди-на гол тумбак пищови.Строежи за милярди ,кражби за милярди,ремонти на ремонта на ремонтите ,енти подизпълнител на подизпълнителя, ,леви магистрали ,питейни водопроводи
с полиетиленови тръби па поливане на зеленчуци,пропаднали пътища, ненужни селски стадиони,фалирани заводи и банки,избягали"милионери,калпаво строителство,корупция и кражби...списъка е безкраен.Българската държава работеше като добре смазана машина/но по време на социализма/ и тогава страната постигна изключителни индустриални успехи ,създаде електроника ,химия и машиностроене,земеделие ,както и инженери ,каквито едва ли някога ще има.Връзката на прогреса на държавата,целите и властите работещи като добре смазана машина , и един разграден двор където всеки може да дойде да краде и да изнася -на кое от двете прилича сега България.?
2
 
8
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това харесвам на този институт - при всички режими са оптимисти. Техният шеф - философа - и при соца беше така.Доходите растат, благоденствие ни залива, да се чудиш какво още искаме.
Само дето не споменават, че и защо колкото и да расте доходът, пак си оставаме на доста дистанцирано последно място в ЕС. Да забелязвате поне една държава за сравнение да има?
1
 
6
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Номинално, между 2010 и 2019 г. средният доход на лице от домакинство е нараснал почти два пъти – от 3648 лева на 6592 лева....."
Брей това се казва доходи на "лице от домакинството",това за една година,за един месец или за една седмица.....?Този май ни взема за канарчета.....
7
 
6
 
3
преди 1 месец
Абсолютно грешна статистика по отношение на разходите на домакинствата!

Основният и най голям разход за над 80% от хората са ДАНЪЦИТЕ които в България са над 50% а от доходите на работещите. В България колкото по беден си, толкова по високи данъци си задължен да плащаш като % от дохода.

Данък върху всяка стока и услуга.
Данък върху горивата.
Данък върху цигарите и алкохола.
Данък върху дохода.
Данък за социални и пенсии.
Данък здравно осигуряване.
Данък върху превозните средства.
Данък върху жилищата.
Данък върху сделките с имоти.
Данък за пътищата.
Данък за смет.
Данък зелена енергия.
....
и др.

Изобщо всяко едно плащане от работник към държавата е ДАНЪК. без значение че са им наслагали ли различни имена.
3
 
8
 
2
преди 1 месец
Хубавото короноБесие !
3
 
10
 
1
преди 1 месец
да , стандартът расте и бъдещето се очертава като непоносимо хубаво .