Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Това ли е краят на ерата на въглищата във Великобритания?

След 250 години господство в страната, въглищата окончателно залязват като задвижващ индустриален механизъм в родината на универсалната парна машина

0
 
2
 
10
vzhekoff до: zelka007
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Жив и здрав да си !
2
 
3
 
9
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ще ме прощава авторът, но първата програма за ползване на атомната енергия за мирни цели, а заедно с нея и птрвата промишлена АЕЦ са открити в СССР/Русия в Обнинск през 1954г. Централата работи безаварийно 48 години и е спряна през 2002-ра. Аре пък малко по-скромно с надувките :)
0
 
9
 
8
zelka007 до: Hahoto
преди 5 месеца
ковид 19 с усложнение двустранна пневмония , 18 дена на системи в ВМА , 4 пъти ме включваха на кислородно дишане , още ми изтръпва ръката от абокадът , болят ме инженкционните места от подкожните противосъсирващи инженкции , уморявам се от най-дребни неща , ама вече съм доста по добре , ще се възстановявам поне месец . здраво ме друсна гадинката . най-големият кеф е сутрин на балконът (щото съм под карантина) да дишам чист въздух без да се задъхам и без да ме боли трахеята ...

Благодаря ти за вниманието и ти да си жив и здрав ! ще се оправя , така казаха докторите ... :))) ... пази се , остави ги дето тука пишат че било виртуално и нямало такова нещо ... има и хапе много здраво ... ! имаше дни в които инфекциозната клиника беше заета цялата с пациенти !

носете си маските , спазвайте дистанция и се мийте често ... :)))
1
 
4
 
7
Hahoto до: zelka007
преди 5 месеца
Зелев, къде се губиш! От как зачезна осиротях! Радвам се, че си жив и здрав! :)
3
 
3
 
6
Императорът до: дядя Вова
преди 5 месеца
А че те си ги ядат. Аз им ги не ща.
3
 
6
 
5
дядя Вова до: Императорът
преди 5 месеца
Импе, за тебе произвежда ягоди, за мене пластмаса.
Сравнени с нашите ягоди са гооолям ***.
5
 
4
 
4
Императорът до: zelka007
преди 5 месеца
Може и да те огрее... добре, че руснаците са с добра душа - обещаха да зареждат Европа с водородчец - ще го фабрикуват от природен газ. Вярно - обратняците им се зъбят нещо, но ако са добри деца и се помолят послушно на Газпром - може да получат и те.
4
 
6
 
3
преди 5 месеца
Жалки дитирамби за една загниваща и загиваща бивша световна суперсила. Някога Британия е завзела света с помощта на въглището и вълната - защото е била фабриката на тоя свят... сега Британия е жалка територия, в която почти нищо не се произвежда... е, добре - освен ягодки. Сега фабриката е друга и други са могъщите - защото този който произвежда или този който има ресурси - той държи света !!!
Сам аз имам акции от десет британски компании - но тази която най-много ПРОИЗВЕЖДА в самата Британия (в нормалният, индустриален смисъл на думата) - това е Гъската - ХАПЧЕВА компания. Какво да се коментира повече?

НЕ защитавам въглището в случая, но това са фактите.
7
 
3
 
2
ing5rov до: zelka007
преди 5 месеца
минус без да те чета ... пълен спам .
5
 
4
 
1
преди 5 месеца
ако проработи в мащаб технологията за заместване на въглищата в черната металургия с водород и в циментопроизводството с алтернативна енергия , съвсем ще утекът ... в енергетиката вървят на приключване ... мдааа ... пък ние ще си ги пушлявим още ... :)))