Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

България се завърна на дълговия пазар с първа 30-годишна емисия

Постигнатата доходност можем да сравним с тази на страни с по-висок кредитен рейтинг, категоричен е Кирил Ананиев

   1| 2    
0
 
3
 
13
преди 3 дни
Няма профилна снимка
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЯМА НУЖДА ОТ ТОЗИ ДЪЛГ , НО ШИШИ , БОКО, ААМЕД и компания имат остра нужда от него защото според изказването на ФОН ДЕР ЛАЙЕН: "Парите на ЕС ще бъдат защитени от измами, корупция и конфликт на интереси."
В речта си "За състоянието на съюза" председателят на ЕК обяви, че ще предложи европейски закон "Магнитски" и ще завиши климатичните цели на ЕС.

ЯСНО Е, ЧЕ КРАНЧЕТО ОТ ЕС КЪМ ТАЗИ ОПГ ЩЕ СПРЕ ДА ТЕЧЕ!

ЗА СМЕТКА НА ТОВА ПЪК НОВИЯТ ДЪЛГ ЩЕ ИМ ОСИГУРИ БЕЗПРОБЛЕМНО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАПОЧНАТОТО.

Къде е опозицията , къде са специалистите й ??!!
Навярно и те са по веригата и затова мълчат!
2
 
3
 
12
mvr0306 до: zelka007
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Че тя и Европа е сериозно ударена, особено индустрията, не виждам какво ще ни помогне интегрирането на БГ в европейските производствени вериги. То и без това е вече факт от няколко години.
1
 
5
 
11
преди 4 дни
покриват с този заем липсата на данъчни постъпления от туризма ... ако продължи интегрирането на БГ в производствените европейски вериги , всички се надяваме силно на това , вероятно няма да има нужда от нови заеми след '21 година . дотогава за да не се чупи рахата на пенсионерите и държавните служители и инвестиционната програма на правителството , ще трябват заеми ... да не пророкувам ама и догодина ще емитират поне толкова ... :)))
6
 
3
 
10
преди 4 дни
Като гледам последните 30 години, не мога да си представя кой и с какъв акъл й купува 30-годишната емисия на тази държава. Та тя дотогава може няколко пъти да фалира.
5
 
3
 
9
Zlato до: фиг.1
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Това, че когато другите са яли като за последно, а ти си зяпал от страни, въобще не ти дава по-добри възможности в кризисни ситуации. Това е мантрата на управляващите. Няма такова нещо. Ако е криза никой не дава пари пък ако ще и с 0% дълг да си. Просто смятат, че ще ти вземат нещо. Я някое парче земя, я някоя мина, летище или пристанище. Даже се надяват да не си върнеш заема, особено ако имаш нещо ценно, което е и материално :)
1
 
6
 
8
фиг.1 до: caller
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Кредитирали сме бюджетния дефицит, а не борда. Бордът действа като дисциплиниращ фактор. Затова днес сме една от европейските държави с най-нисък публичен дълг. А това е страхотно, тъй като ни дава много по-добри възможности в кризисни ситуации.
2
 
5
 
7
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Взети са едни пари за папо. Който ще ги връща да му мисли. Добре е, че има още вярващи да наливат пари в България. Покриване на социално-икономически мерки? Да не би парите (трите месеца по 50 лева) за пенсионерите да свършиха вече? А предстоят избори. Трябва малко стръв за електората :)

Парите ще отидат за рефинансиране на съществуващ дълг, увеличение на фискалния резерв и покриване на социално-икономическите мерки, приети от правителството. Средствата ще се използват и за икономическото възстановяване на страната, както и за финансиране на бюджетния дефицит.
2
 
5
 
6
caller до: фиг.1
преди 4 дни
Няма профилна снимка
АМи все в конвертируема валута, много ясно. Да не мислиш, че това което споменах за платежния баланс и количеството левове не е важало и за предните кредити? Реално с тези пари сме крепили борда, както и с новия кредит.
4
 
3
 
5
фиг.1 до: caller
преди 4 дни
Няма профилна снимка
А в каква валута бяха предишните кредити, които сме теглили и изплатили? В български левове, или монголски тугрици?
1
 
7
 
4
caller до: фиг.1
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Ти сериозно ли питаш? С новия кредит в конвертируема валута може да задържим нивото на левовете у нас, или поне да не ги намаляме много при отрицателния ни платежен баланс.