Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ядрената енергия ще играе ключова роля в енергийната стратегия на Русия

"Росатом" работи по експанзивен план за увеличаване на броя на атомните електроцентрали на 51 към средата на века

   1| 2| 3    
0
 
1
 
26
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
значи импе демокрацията е да взимаш мнението на всички а не само твоето , свиквай ... :))) ... последно около 45% от населението на ЕС не смята ядрената енергетика за безопасна , такива са нагласите и в хамерика , подобни са нагласите и в южна корея . ако ти малее този процент не знам ... :))) . в някои държави одобрението е по-голямо от неодобрението . така е . ама ич не е розово като средно ниво .

всички големи знайни и незнайни инженерингови фирми са се заели да преформатират транспорта и енергетика в нисковъглеродна , ти с твойто мнение ли ще ги спреш ... :))) ... че за 30 години направиха чудеса за втяърните турбини , фотоволтаиците и батерийните системи ... и това ще продължи да се развива за твой ужас . след още 20 години ядрени централи ще се строят за някакви изключителни условия ... :))) ...

държави с възможности и потенциал си строят геотермални централи и не им дреме за ядрените . чиста базова енергия . малко по-скъпа от вятъра и слънцето . но определно чиста и безопасна ... не следиш отрасъла и пропускаш възможности за инвестиции според мен ... :)))
3
 
2
 
25
Императорът до: zelka007
преди 1 месец
Зелков - виждал съм влакчетата. В новите седалките са тесни, твърди като излети от бетон, таваните са ниски а висящите през 10 метра над пътеката светкащи информационни табла, заплашват да счупят главата на всеки вървящ през влакчето, по-висок от 1.85. Това, което не знаеш е, че и старите можеха в екстрени ситуации да се придвижат автоматически до най-близката станция, ако машинистът пукне или подлудее. Апропо - автоматически врати на пероните съм виждал в Петербург още 87-а година. И то по-добре направени от нашите - там линията изобщо не се вижда, скрита зад масивни стени до тавана.

Така че спри се малко, вече пишеш пълни глyпости.
3
 
1
 
24
zelka007 до: markov
преди 1 месец
кой пише и чете с разбиране е спорно ... за какво са построили малък реактор на кораб и какво вовата презентира по националната им тв като безаналогово световно постижение е друго . достатъчно е да идеш да видиш метровлакчетата на първа линия на метрото и на трета . и да си живял с някаква телевизионна заблуда относно технологичното превъзходство на рассияните , веднага ще ти просветне за пропагандата ала дядя вова ... :)))

нищо особено не е това като постижение . руските ядрени подводници са с по два реактора , хамериканските самолетоносачи са с по два реактора , крайцерите и техните им подводници пак са с по два реактора , хамериканците даже имаха един модел с 8 реактора ... :))) ... това дето ти смяташ че е нещо невиждано и нечувано , според пропагандата безаналаогово в световен мащаб , е че единият реактор ползват за захранване на задвижването на установката , другия ползват за захранване на външни консуматори ... :))) ... та къде е вискоката технология туканка ... ?! а драги читателю ?! имат кинти трошат за цивилни цели ... :)))
3
 
2
 
23
zelka007 до: 0pk
преди 1 месец
що за производство винаги пишете в трето лице , и то масово тука из сайта , два-трима има дето пишат от първо лице за производство ... :))) ... да те светна , да си знаеш , токът дето се плаща е на едно от последните места по разходите дето следиш . да , следиш го , но не той срутва къщичката , има поне 4-5 неща дето се смятат преди него , даже обикновенно е в режийните заедно с чистотата , охраната , кашоните за транспорт , отпaдъците , отоплението ... дори да е двойна цената пак не е с някаква особена тежест ...

и ако не ти харесва нещо в БГ и ЕС ... оставяш си личната карта ... чемаданчик , вокзал , масква , и започваш начисто в рая на прогресивният свят ... :)))
3
 
3
 
22
Императорът до: zelka007
преди 1 месец
Зелков: първо кой си ти, че да говориш от името на "обществото на ЕС", второ - това "общество" много бързо ще си промени нагласите, като остане на тъмно и студено, трето - "рассията" няма да е съгласна да приеме всички, бягащи от идиотското управление на ЕС, четвърто - не ти ли минава през акъла, че нормалните хора ще ви търпят до едно време и после ще ви кажат да заминавате не за "масква", а направо по дяволите?
3
 
4
 
21
markov до: zelka007
преди 1 месец
Чукча не читател а писател май. ти поне четеш ли на какво отговораш ? Новото не е че са сложили на кораб ядрен реактор а че са направили плаваща ядрена установка предназначена само и единствено да задоволява нуждите от ел.енергия на трудно достъпни места на сушата. Имат недостиг на енергия в Чукотка, закотвят си централата в някои тих залив и захранват целия район ..... Като отпадне недостига си я вземат и си я карат на друго място да си решават проблеми на други места......
2
 
2
 
20
0pk до: zelka007
преди 1 месец
Мчи то накрая така ще стане и наще ще си чешат зелките, кога се окаже че сами трябва да си изработват благата поради неконкурентно производство :D
4
 
3
 
19
zelka007 до: nobel
преди 1 месец
дори съм те подвел малко , 50 години с едно зареждане ... :))) ...

https://www.world-nuclear.org/information-library/non-power-nuclear-applications/transport/nuclear-powered-ships.aspx

мда ... не някой , а голяма част от обществото на ЕС не желая да има общо с ядрени централи ... свиквайте ... ако ви е голем зорът ей я де е рассията , чантата , гарата и в масква директно ... :)))
4
 
4
 
18
преди 1 месец
Ясно е, че Русия няма да остане без енергия, за разлика от ЕС. Оттам-нататък е ясно - от една страна Русия ще изнася за ЕС направо точец - директно или през угодни за ЕС енергоносители (вероятно водород), а в замяна ще приема на своя територия заводите на европейските компании - на които много бързо ще им писне да чакат по цяла седмица да дyxне вятърът, за да врътне перките, така че да могат да изкарат някаква продукция.
4
 
3
 
17
Императорът до: mavericos4
преди 1 месец
Хомо - това, на което в "силициевата долина" тепърва правят моделчета, руснаците си го имат отдавна. Ама то и в силициевата долина трудно ще намериш научен екип без руснаци в него, де - така че произходът на прототипченцето е ясен.