IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът около новите продукти тласна акциите на Ford до близо 8-месечен връх

Анализатор от Benchmark повиши прогнозата си за печалбата на американския концерн на фона на новото ръководство и планирания пазарен дебют на SUV модела Bronco

12:53 | 13.10.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на акциите на американския автомобилен концерн Ford Motor Co. достигна близо осеммесечен връх на фона на оптимизма около новото ръководство и потенциала за печалба от пускането на пазара на нови продукти като SUV модела Bronco и редизайна на най-продавания пикап F-150.

Акциите на автомобилния производител приключиха редовната търговия в понеделник при цена от 7,67 долара за брой, което представлява най-високата им стойност от 21 февруари. Акциите поскъпнаха с 8,5% до 7,87 долара за брой на борсата в Ню Йорк, след като анализаторът на Benchmark Майкъл П. Уорд повиши прогнозата си за печалбата на компанията, както и рейтинга на акциите ѝ от „задръж“ на „купувай“, съобщава Bloomberg. 

„Новият мениджърски екип и по-добрите от очакваното приходи и печалба за третото тримесечие осигуряват краткосрочен катализатор за Ford“, пише Уорд в бележка до инвеститорите. „Инерцията от новите продукти и необходимостта от попълване на изчерпаните запаси от пикапи трябва да ускорят инерцията през 2021 г.“, добавя още той.

В началото на месеца бившият главен оперативен директор на Ford Джим Фарли замени оттеглилия се Джим Хакет като главен изпълнителен директор. Фарли, който преди това е част от ръководството на Toyota Motor Corp., като пристига във Ford през 2007 г., назначи като финансов директор на компанията Джон Лоулър, замествайки бившия финансов директор на Amazon.com Inc. Тим Стоун, когото Хакет нае миналата година. Стоун сега заема длъжността финансов директор в софтуерната компания ASAPP Inc.

„И Фарли, и Лоулър, според нас, ще бъдат възприети като значителни подобрения от инвестиционната общност“, пише Уорд. „Промените в управлението, заедно с новата продуктова инерция и ползите от действията за подобрение при разходите, според нас, са положителни променливи за акциите“, добавя още той.

Уорд постави ценови таргет от 10 долара за акциите на Ford, които поевтиняха с 55%, откакто Алън Мълали се оттегли като главен изпълнителен директор през 2014 г., но стойността им нарасна с 15%, откакто Фарли зае поста на 1 октомври.

Ръководителят на Ford заяви, че планира да ускори трансформацията на концерна, дори когато автомобилният производител прогнозира първата си годишна загуба от десетилетие насам. Неговата стратегия разчита на нови модели, включително на преработения F-150, златната кокошка на Ford; електрическия Mustang Mach-E и сензацията Bronco, който вече е получил над 165 000 депозита за поръчка от по 100 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
Тия изглежда не го четат тоя сайт и още не са чули, че бъдещето е на електромобилите. Не са в крак с времето тия хора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още