Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Валутен пазар

Затишие пред валутна буря

Стабилността на валутните курсове остава една от големите загатки за анализаторите по време на настоящата пандемия

   1| 2| 3    
0
 
0
 
23
преди 6 дни
Няма профилна снимка
https://luckyfish.io/?c=ygmv играйте игри и печелете крипто валути !!!
0
 
0
 
22
nikolaimitev87 до: studioaa
преди 6 дни
Няма профилна снимка
https://luckyfish.io/?c=ygmv играйте игри и печелете крипто валути !!!
1
 
1
 
21
studioaa до: julian12
преди 2 седмици
Последните 2 пъти когато добавих злато към портфолиото си бяха през 2000-ата т.е към (към 290$ за тройунция) и през 2015 за (1180$ за тройунция).
Твоята неспособност да разчетеш пазара и кога да купуваш и кога е чисто твой проблем... Но аз не съм продал при спада през 2011 и ето 9 години по-късно го минахме... Въпреки това общото представяне на тази позиция е по-добро от това на акциите на Amazon и Google в същия период откакто влязоха в NASDAQ без периода преди това... Т.е дори най-доброто, което Wall Street има се представя по-зле за дълъг период от време, а какво става за останалото? Дивидента е реално 0 в момента и е бил супер мизерен в S&P и да не говорим за колосалните 35% capital gains tax, които ги има в САЩ, която всички плащат включително чужденците без гражданство инвестирали там... Горе 12-15% е ръстът годишно средно включително със спадовете, а на S&P 500 няма и 6-7% т.е 2 пъти по-малко...
1
 
2
 
20
Zlato до: mariata
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Бинго! Авторът не препоръчва нищо :) Просто казва, че е много странна липсата на волатилност при основните валути, особено долара (1.58-1.07 евро). "Изненадващо стабилни" е основното тук, както и "фундаменталното несъответствие между постоянно нарастващия дял на американския дълг на световните пазари и непрекъснато намаляващия дял на американската продукция в глобалната икономика". Такова несъответствие е довело до разпада на Бретън Уудс.

"Основните обменни курсове на долара досега бяха изненадващо стабилни по време на пандемията, най-вероятно защото лихвените проценти на основните централни банки на практика са замразени на или близо до нула."

Просто казано, съществува фундаментално несъответствие в дългосрочен план между постоянно нарастващия дял на американския дълг на световните пазари и непрекъснато намаляващия дял на американската продукция в глобалната икономика. Международният валутен фонд очаква китайската икономика да се разшири с 10% в края на 2021 г. спрямо година по-рано. Паралелен проблем в крайна сметка доведе до разпадането на следвоенната система на Бретън Уудс с фиксирани обменни курсове.
2
 
6
 
19
studioaa до: mariata
преди 2 седмици
"Доларът ще е 50% надолу спрямо какво?"
Спрямо почти всички реални продукти, суровини и услуги... Е вярно е, че баонизираните активи днес няма да мръднат кой знае колко, но в последния етап големия инфлационен цикъл в който сме, ще видим лъвски скок на храните и суровините както и на автомобилите, който ще дръпне нагоре всичко друго до различна степен, единствено имотите няма да растат, защото когато се срине жизнения стандарт в една страна имотите ще поевтинеят спрямо всичко останало...
Еврото и то ще поевтинее с 49%-51% или както и CHF както и йената... Валутната търговия днес е мъртва и целия пазар е манипулирана от ЦБ, за да се създаде илюзията за "стабилност"..
3
 
1
 
18
julian12 до: mariata
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Ааа, не така бъркаш. Студиото ме убеждаваше, че златото е по-голяма далавера от S&P500 щото се гледало от пик до пик. Моите обясения за сложна лихва (compound interest) даже и ги подмина. Смяташе абсолютни стойности на индекса. Ти сега му разби детските мечти с тая логика, че си назад ако си купил 2011 злато спрямо сега.
Хич не се вкарвай в тоя филм с него. Загубена кауза.
0
 
5
 
17
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Абе какви са тия глупости безподобни, доларът февруари март беше 1.8 и нагоре, сега е 1.65, кое му е еднаквото??
2
 
7
 
16
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Чета и ми се реве...острови, пушки, нула стойност...все едно слушам българския вариант на "Пич, къде ми е колата" в главните роли с вовчо и инженерчето...

Сега по темата.
Доларът, както и Еврото, като и юанът, както и всички основни валути ще поевтинеят, заради големия печат. Но ще поевтинеят не спрямо другите валути (защото никой не е луд да си държи валутата скъпа), а спрямо покупателната си способност.
Казано накратко - хартиените пари ще купуват по-малко от преди. Без значение долар, евро или друга.
По този повод, моето мнение е, че фиатни пари трябва да се държат колкото за всекидневни нужди за няколко месеца напред, всичко останало е добре да се инвестира - кой както намери за добре, но да е някакъв реален актив, поне докато отмине вихрушката.

Фиатни пари ( без значение хартия или крипто), контролирани от правителствата, ще продължат да бъдат основното платежно средство и за бъдеще.
Просто в ще се пообезценят лекинко в рамките на следващите няколко години.
3
 
2
 
15
Zlato до: mariata
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Аз лично в злато. И 5000 в сребро, да има дребни за такси :))

GOLDThe World’s Gold and Silver Coin Production vs. Money Creation
https://www.visualcapitalist.com/worlds-gold-and-silver-coin-production/
2
 
7
 
14
преди 2 седмици
НАПЪТ сте да разгадаете една голяма ЗАГАТКА - как хора с грамотност на ниво основно образование, пишат ли, пишат дописки в сайт за "инвестиции"... Ако ви имах АДРЕЗА, щях да ви пратя един БОКЕТ. Пфу.