IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папа Франциск също бе ваксиниран срещу коронавирус

Според аржентински медии на папата е била поставена ваксината на Pfizer/BioNTech

18:01 | 13.01.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Папа Франциск беше ваксиниран срещу новия коронавирус в първия ден на организираната от Ватикана ваксинационна кампания, предаде БТА.

Според журналисти от аржентинския всекидневник „Насион“ и американското йезуитско списание „Америка“, които са специалисти по Ватикана, както и според приятели на папата, 84-годишният Франциск е бил ваксиниран в сряда при входа на залата за аудиенции „Павел Шести“ във Ватикана. Аржентинското издание твърди, че на папата е била поставена ваксината на Pfizer/BioNTech, допълва ТАСС.

Светият престол още не е потвърдил тази информация. Говорителят на Ватикана Матео Бруни обаче обяви по-рано днес началото на кампанията за ваксиниране на около 5-те хиляди жители и служители на градът държава.

В излъчено в неделя вечерта интервю папа Франциск заяви, че противопоставянето на ваксината е „самоубийствен негационизъм“ и че трябва да се направи „етичен избор“ за защита на живота на другите хора, предаде Франс прес.

Междувременно бе обявено, че Русия преминава към процедура по масово ваксиниране. Руският президент Владимир Путин разпореди от другата седмица да започне масова ваксинация на населението.

„Вече преминахме към мащабна ваксинация. Миналата седмица ми докладва премиерът Михаил Владимирович Мишустин, че промишлеността не само е изпълнила всички обещани нормативи и обеми, но и е надвишила плановия обем на производство на ваксината. Трябва да преминем от мащабна към масова ваксинация", заяви Путин по време на съвещание с министри.

„Моля ви вече от следващата седмица да преминете към масова ваксинация на цялото население и да съставите съответния работен график, както правим за други заболявания, например за грипа", добави руският президент. „Руската ваксина е най-добрата в света", увери Путин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
ваксиниран с витамин Ц ... аре у лево , сатанист да се ваксинира ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още