Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Социалните мрежи трябва да възпримат нов модел против злоупотребите с речта

След кръвта, пролята в Капитолия, САЩ се нуждаят от европейски подход към онлайн регулацията

1
 
2
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хайдее, публкациите тук в Инвестор за това как някои трябва да имат право да решават на кого да му затворят устата Без Да Има Процедура за това (т.е. без съдебно решение) продължават. Това сигурно се вихри и в другите медии щом статиите се препечатват от Financial Times. Изглежда приятелите ни от Инвестор изпълняват поръчка. Надявам се да е така. Това е доста безнадеждна работа специално тук в този сайт. Той се чете предимно от хора, които по характера на работата си като предприемачи, трейдъри и пр. им се налага да имат самостоятелно независимо и непредубедено мислене. Иначе, ако се водят по всякакви внушения, ще потънат много бързо.
1
 
0
 
9
zelka007 до: Biso
преди 1 месец
не бъркай свобода на словото със логорея и слободия ... различни неща са ... :)))
1
 
5
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Платформите позволяват по-голяма свобода на действие на избраните политици, отколкото на обикновените граждани - което не е много логично, ако целта им е да укрепват демокрацията. Ник Клег, ръководител на комуникациите във Facebook и бивш вицепремиер на Обединеното кралство, оправда подхода през 2019 г .: „Би ли било приемливо за обществото частна компания на практика да стане самоназначен съдник за всичко, което казват политиците? Не ми се вярва."
Извадка от горната статия.
0
 
4
 
7
Biso до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ангела Меркел: Въпреки, че Туйтър има право да добави предупреждение към постовете на Доналд Тръмп, МЯРКАТА ЗА ПОСТОЯННО БЛОКИРАНЕ НА НЕГОВИЯ ПРОФИЛ ПОВДИГА ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО

Angela Merkel calls Trump Twitter ban 'problematic'

The German chancellor said although Twitter was right to add warnings to Trump's posts, the move to permanently suspend his account raises concerns about free speech.

https://www.dw.com/en/angela-merkel-calls-trump-twitter-ban-problematic/a-56197684

Полша готви закон, забраняващ на социалните медии да блокират потребители. Министерството на правосъдието на Полша подготвя „новаторски” законопроект, който ще забрани на администраторите на социалните медии да изтриват публикации и да блокират потребители, съобщи Евроактив. Това е реакция на последното решение на известни социални мрежи като Туитър, Фейсбук и Инстаграм да блокират частните акаунти на отиващия си президент на САЩ Доналд Тръмп.

Въпреки че социалните медии трябва да служат като платформа за свобода на словото, ВСЕ ПО-ЧЕСТО МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ ПРЕКОМЕРНА НАМЕСА В ПУБЛИКУВАНОТО СЪДЪРЖАНИЕ, твърди министерството.

„ЖЕРТВИТЕ НА ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА ЦЕНЗУРА ЧЕСТО СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РАЗЛИЧНИ ПОЛСКИ ДВИЖЕНИЯ, ЧИЕТО ОНЛАЙН СЪДЪРЖАНИЕ СЕ ИЗТРИВА ИЛИ БЛОКИРА“, каза министърът на правосъдието Збигнев Зиобро.

„Крайно време е Полша ДА ИМА РАЗПОРЕДБИ НАСОЧЕНИ КЪМ ЗАЩИТА НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ОТ НАРУШЕНИЯ НА ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ“, обясни държавният секретар на правосъдното министерство Себастиан Калета, който разглежда законопроекта.

Според законопроекта администрацията на уебсайтове на социални медии няма да има право да изтрива публикации или да блкира потребителите, освен ако съдържанието, представено като основа за решението, не нарушава полското законодателство. Ако го направи, потребителят ще получи право да подаде жалба до администрацията. Уебсайтът на социалните медии може дори да бъде съден, ако отговорът е незадоволителен или администраторите на уебсайта не успеят да отговорят на жалбата в рамките на 48 часа. Австрия е подкрепила идеята, тези мерки да бъдат приети за цяла Европа.

Прочетете целия материал на следния линк:
https://www.actualno.com/europe/polsha-gotvi-zakon-zabranjavasht-na-socialnite-medii-da-blokirat-potrebiteli-news_1547267.html
4
 
1
 
6
фиг.1 до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тръмпистите интерпретират свободата на словото като свобода да разпространяват лъжи, или най-малкото недоказани твърдения. Което е един от дефектите на демокрацията, но забелязвам, че същите хора подкрепят и режми, при които няма свобода на словото. Което лично аз смятам за лицемерие.
6
 
2
 
5
zelka007 до: фиг.1
преди 1 месец
мда ... от тука списващите тръмписти всички са за свободата , ама никой за отговорностите , всичките са за правата , ама никой за задълженията ... :)))
2
 
5
 
4
преди 1 месец
След кръвта, пролята в Капитолия, САЩ се нуждаят от европейски подход към онлайн регулацията
=
Директно от ФЕД, Световната Банка и СЗО да се дърпа шалтера!
2
 
2
 
3
фиг.1 до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Бедата не е в Конституцията, а че повечето хора я тълкуват според собствения си акъл...
4
 
3
 
2
zelka007 до: I
преди 1 месец
като цитираш конституцията , цитирай и аления 2 от член 11 ...

-------------------
2. Ползването на тези свободи, доколкото е съпроводено със задължения и отговорности, може да бъде обусловено от процедури, условия, ограничения или санкции, които са предвидени от закона и са необходими в едно демократично общество в интерес на националната и обществената сигурност, териториалната цялост, за предотвратяване на безредици или на престъпления, за защитата на здравето и морала, както и на репутацията или на правата на другите, за предотвратяване на изтичането на секретна информация или за поддържане на авторитета и безпристрастността на правосъдието.
-------------------

трябва ли да ти се подчертае какво е нарушил оранжадата или ще се справиш сам ... ?!
3
 
4
 
1
I
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ей, журналисти, да сте чували случайно за Свободата на словото? Защитена е от Конституцията.

Член 11 съответства на член 10 от ЕКПЧ, който гласи:

„1. Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на държавните власти и независимо от границите.


"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш." - Волтер

Журналист е призвание, не е професия, с която се прехранваш.