Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Си Дзинпин призова света да се откаже от манталитета на Студената война

Китайският лидер намекна за желанието си да възстанови диалога на високо ниво с идващата администрация в САЩ

0
 
2
 
4
преди 1 месец
В реч през септември миналата година той каза, че пандемичният отговор на Китай демонстрира „превъзходството“ на китайската политическа система...
Иска му се. Точно това не демонстрира, по-скоро демонстрира тоталитарният и характер, който трудно може да е някакъв пример на когото и да е по света.Дори и на икономическият фронт е твърде рано да се коментира дали има предимство тази система,прекалено назад са все още Китай, имат БВП на галва от населението повече от три пъти по-нисък от този на развитите западни държави и доста по-нисък дори от този на България.И в крайна сметка и на него смятам,че с тази сегашната система и на този фронт ще я окъста в рамките на следващите 5-10 години.
0
 
3
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хахаха добрия Дзинпин и лошия Запад. А къде е диалога с Хонконг и Тайван? А за конфронтацията с Индия? А за Тибет? А за строенето на острови в морето и разширяването на територии? А за това че милиони европейци и американци останаха без работа за да се премести производството в Китай щото милиард и половина бяха на ориз, за модерни технологии мислеха правата лопата. Много бързо се забравиха малките китайчета. Щом не искат да се демократизират, тогава Запада ще стане авторитарен като тях, за да е честна битката и диалога.
6
 
1
 
2
преди 1 месец
упс, териториални води.
6
 
2
 
1
преди 1 месец
Другарят Си даде на военнте си право да атакуват янките по свое усмотрение,
ако те полазят в техните териториални войни.
До сега нямаха такова право.

Чудех се, как Инвестора ще замаже този факт с друг "подобен".