Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

С какво космосът привлича вниманието на Илон Мъск и Джеф Безос?

Въпреки усилията на двамата милиардери да завладеят междузвездното пространство наскоро НАСА успя да засенчи за момент техните стремежи

   1| 2    
1
 
0
 
12
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
нема нищо на марс
4
 
2
 
11
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
много е точен 6,7. Вместо да си оправим Земята ( с главна буква, щото е УНИКАЛНА), тръгнали да се ровят в Марс. Не смятам, че ако някой тръгне за там трябва и да се върне, но ТАМ какво ще направи? Ще умре и ще го заровят роботите.
2
 
3
 
10
преди 6 месеца
привличат ги техническите предизвикателства и новата сфера на действие , в която да пишат история ...
1
 
4
 
9
evlogi до: grainis
преди 6 месеца
Що се отнася до кюнците, дето падали и гърмяли, допреди няколко години същото го ломотехте и когато тестваха кацането на ракетите носители на Спейс Екс обратно на земята за повторно използване.А в момента тези мисии станаха абсолютна рутина,имат вече ракета седем пъти излитала и кацала.Не бих заложил срещу Мъск.
3
 
3
 
8
tvlahovski до: grainis
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
"Щом се налага да подменят лаптопите всеки месец поради изпушване на паметта им от радиацията" - пълни глупости"студове под -100 гр. " - на полюсите. На екватора по обедно време (по икиндия) си стига и +20 (C, не F)"нескончаеми пясъчни бури" - споко, атмосферата е много рядка и няма силата да громи, а "песъкО" е много финен (ама за тук ще трябва още 1 бира да отварям за разяснителна сесия)."пресичане на радиационните пояси на Ван Хален" - тия пояси не са от мармалад, времето за преминаване не е в дни или седмици"изстрелването на роудстъра към Марс" - не е към Марс и никога не е бил (журналята си могат просто толкова) - https://***.whereisroadster.com/"Но да смяташ сериозно, че ще изпратиш хора на Марс с кюнците дето стърчат, падат и гърмят зрелищно на площадката в Бока Чика" - да си чувал думата протопип? Създава се да гърми, трещи, бумка, пали и т.н.Със здраве и чети малко преди да се изказваш.(бележка: не съм от Мъсковите зомбита и даже ми е леко безразличен. Интересуваме, как и с какво променя /за сега към по-добро/ текущото статукво)
5
 
3
 
7
преди 6 месеца
От години насам питам и отговор не получавам - какво по дяволите ще правят хората кито ще праща Мъск на Марс ? Някои казват плахо - ми ще правят научни изследвания . ОК, няма лошо, *** нали сегашните 5 броя Марсоходи правят същото ?Изследват, снимат, цялата планета е вече снимана метър по метър.Щели да търсят живот.ОК, *** нали не Неандерталци - Австралопитеци да бяха, все щеше да има някакви поне мижави следи от тях по повърхността. Последния ровър - Пърсивиърънс ( демек "Постоянство, Настойчивост, Упоритост" - звучи ми малко като "Луд умора няма" ), дето кацна оня ден там, щял дори да дупчи. Има-няма следи от живот, той ще си пърсивиъри и ще си дупчи, ей-така - на инат.Ако изобщо намерят нещо, това ще да са някакви ларви дето най-много да донесат някоя епидемия на Земята.
6
 
4
 
6
преди 6 месеца
437 дни е рекордът за най-дълъг престой в Космоса - на космонавта Валерий Поляков. Такъв престой нанася тежки и в някои случаи необратими увреждания на костно-мускулната и нервна система, вкл. мозъка, ретината , на ДНК-то и на много други части и системи на човешкото тяло и организъм. Щом се налага да подменят лаптопите всеки месец поради изпушване на паметта им от радиацията, правете сметка за човешкия мозък, ретината, нервната система, клетките.Горе-долу това е и времето на отиване и връщане (без кацане) до Марс - 14 месеца. Ако ще трябва и да се кацне, и да се работи (незнайно какво) на Марс, нещата рязко загрубяват.Виждали сте как ги носят на ръце космонавтите като кацнат на Земята след дори доста по-кратък престой - 100-200 дни - те просто не могат да стоят прави, камо ли да работят (пак питам - какво по дяволите ще работят ?) - още повече на Марс, в условията на мощна радиация, студове под -100 гр. , ниско налягане, токсична атмосфера и грунд, нескончаеми пясъчни бури, понякога траещи с месеци, върху територията на цялата планета.Нещата на практика са доста по-различни от примамливата и напълно нереална екзотика на филма "Марсианецът".Като казах радиация, основната разлика между престоя в космическата станция на земна орбита - под щита на земното магнитно поле, и разходката в открития космос, с пресичане на радиационните пояси на Ван Хален, битка със слънчевия вятър и безбройнте метеорити, оставам с убеждението, че другаря Мъск май нещо си прави сметката без кръчмаря, че и се опитва и нас - които сме учили за Марс преди той да е бил роден, да ни прави на глупаци.Друг е въпросът ако просто си прави майтап - като случката с изстрелването на роудстъра към Марс, и създава гъдел в джобовете на инвеститорите с цел да им измъкне паричките с финт - тогава вече е по-разбираемо.Но да смяташ сериозно, че ще изпратиш хора на Марс с кюнците дето стърчат, падат и гърмят зрелищно на площадката в Бока Чика , с вид на правени в час по трудово, че и ще ги караш тия марсонавти да работят с месеци там, че и и ще ги върнеш живи и здрави обратно на Земята - е това е вече доста брутална фантасмагория.
4
 
5
 
5
дядя Вова до: mitik75
преди 6 месеца
Dummy kid, нито е валута, нито е крипто.Но това леймър не може разбра.
7
 
0
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Kak да печелим дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: ***.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
3
 
6
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Мъски гледа да избяга преди акционерите му да разберат че е опукал парите им :)