IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания все още не е усетила пълния ефект на Brexit

Голяма част от икономиката все още е на командно дишане, смята Наийм Аслам, главен пазарен анализатор в AvaTrade

20:26 | 03.03.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има светлина в края на тунела за британската икономика и тя се вижда в два различни пазара. Първият е капиталовият, като забелязваме поскъпване на паунда. Второто проявление на този оптимизъм е поскъпването на акциите от индекса FTSE 100. Това заяви Наийм Аслам, главен пазарен анализатор в AvaTrade, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Устойчивостта на данните и икономическите нагласи също се подобряват. Всичко това се дължи на един огромен фактор, който е напредъкът на кампанията за ваксиниация“. 

По думите на Аслам британската икономика все още е изправена пред големи предизвикателства, тъй като страната не е усетила пълния ефект на Brexit.

„Мисля, че голяма част от икономиката все още е на командно дишане. Все още не усещаме колко хора са без работа, защото правителството плаща заплатите им, освен това се очаква и повишаване на корпоративния данък“.

„Цената на инфлацията все още не е твърде висока, но всяко едно увеличение се дължи на няколко фактора – номер едно са стимулите, номер две е паричната политика и третият е възстановяването в почти всички сектори“, заяви гостът.

„За сега Английската централна банка не е дава признаци, че се притеснява за доходността по държавните  облигации и  няма да въвежда отрицателните лихви“, каза още Аслам.

„Очаква се оскъпяване на паунда спрямо валутите на Г-10… Има ротация в акциите. Все повече инвестиции се насочват към имотния пазар и тъй като повече сектори ще отворят през следващите месеци се очаква поскъпване на акциите на авиационните и туристическите компании“.

„Възможно е големите търговски обекти да бъдат превърнати в офиси или жилищни сгради“, заяви Аслам.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на „В развитие” може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Ааа, спокооооо,то светът още не е разбрал кой е Навални?Пощенска кутия самоили тежко болен наркоман,кръшкач итеррорист над децата си.И светъл нарко-пример.Ама то задължително ще изплува и на запад,не само агентурното му досие.И с ингилизите така, лека полека ги варят като жаби,да не изкочат от бидона с бързовара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още