Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Европа трябва да възприеме данъчното предложение на САЩ

Глобалната система за корпоративно облагане отдавна се нуждае от преразглеждане

0
 
1
 
9
преди 3 седмици
Сегашното неправилно емитиране на пари причинява неограничени щети.
Със злокобната процедура, колкото повече е обществения икономическия растеж – толкова са по-големи щетите.
Сега без значение от въведените данъци, държавата е жертва на лошото прилагане на пари. След достатъчно време, правителството е с обществено признат политически провал.
Чрез държавни заеми се заплащат щети от опасното ползване на пари. Правителството се опитва да отложи начало на криза, за сметка на бъдещи завишени щети.
Ако не се допускаше грешката при парите, държавата нямаше да има сегашни дългове.
Заплахата за щети от емитиране на пари в съответна държава е прекратена, след като се въведе подобрено емитиране на пари.

Сегашното неправилно емитиране на пари не е вечно.
Стремежът към прогрес подсигурява за подобрено емитиране на пари
0
 
5
 
8
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Големите компании, били те еднонационални, мултинационални, дигитални и т.н., НЕ ПЛАЩАТ данъци в нито една държава при нито една ставка. Не знам какво кара авторите на този проект да смятат, че това ще се промени, особено при по-висока ставка. Ако не е с измами на база юрисдикция, ще е само на счетоводна база. Единствените, които ще го отнесат, са малките и средните компании...и потребителите, разбира се.
И някак интересно - никой и дума не отваря за премахване на офшорните зони.
В интересни времена живеем...
0
 
8
 
7
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Ако разбирам правилно, САЩ продължават да опитват да измъкнат големите технологични компании да не плащат данъци. Поставят условия които не са приемливи и справедливи спрямо по малките компании. Търговската война ще продължи. ФЕЙСБУК например спокойно може да бъде забранен в ЕС и живота ще си продължи съвсем нормално, даже и по добре.
0
 
4
 
6
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
"Европа трябва да възприеме данъчното предложение на САЩ". "...по-малките страни се съревновават да предложат най-ниската ставка, за да привлекат мултинационалните компании."
Това ми напомня един филм, в който отряд националсоциалисти "посети" влака, в който пътуваше Айнщайн, и караше пътниците да повтарят наред с "Хайл Хитлер" и "Смърт на евреите". Когато дойде редът на Айнщайн той попита кротко: - Господа, защо трябва да желая собствената си смърт?
0
 
3
 
5
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Страни като Ирландия, България, Кипър, Малта никога няма да се съгласят на такова нещо. Или поне не би трябвало. Ниският корпоративен данък е едно от малкото ни предимства пред останалите страни от ЕС. Само *** би се съгласил да го махне... но пък в родната политика - колкото искаш такива.
0
 
5
 
4
khao до: zelka007
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА НА НИКОЙ ДА СТАВА ТОЛКОВА ГОЛЯМ !!
--
не трябва, ама те последните 10 години само им помагат в тая посока... че даже се чуват и гласове които съжаляват че в Европа не е настанала същата вакханлия :)
2
 
5
 
3
zelka007 до: Solar Power
преди 3 седмици
този данък е с ниска тежест в общото данъчно облагане . може да се мисли за прогресивна скала зависеща от различен набор условности : брой работни места , размер на внесени акцизи , размер на печалбата , съотношение капитал/печалба , съотношение материални активи/печалба ... може да се мисли в тази посока ... и най-важното !! НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА НА НИКОЙ ДА СТАВА ТОЛКОВА ГОЛЯМ !! особено за международните компании ... там е заровено кучето ... !!
2
 
4
 
2
Solar Power до: Solar Power
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Под ресурси разбирай .... въглища, нефт,газ,злато и т.н.
2
 
7
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Всичко хубаво , но какво би привлякло нови инвестицийки в по бедни държави и такива на които лиспват ресурси например Малта или дори България ? Просто фирмите ще си правят централите в Германия защото там данъка е същия а останалите са се спасяват. Струва ми се,че този данък е пълен запъртък.