Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Илон Мъск блокира достъпа на Русия до доходоносния космос

Липсата на частни инвестиции в руските космически технологии и промяната в стратегията на САЩ поставят Москва в позиция на догонващ

   1| 2| 3    
0
 
5
 
29
Otka4eni reformatori до: Solar Power
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Прочетох го и?Първо няма никаква връзка със социализма или с комунизма за който намекваш, защото говориш за чисто капиталистически принципи. просто бизнес.Второ да те светна, че комунизъм отдавна няма, освен в Северна Корея. така че не знам защо всички само намесвате умрелия комунизъм.Трето, американците купуват защото им е по евтино ( и това е единственото нещо за което си напълно прав), но купуват не само поради тази причина, а защото нямат и технологията да ги произвеждат. Имаше анализи по темата, които бяха изчислили че ще им трябват 10 години на американците за да стигнат руснаците в тази технология и не знам колко си трилиона долара. И затова им е наистина по евтино вместо да се занимават да си купуват. Едва ли ще купят от Бангладеш, защото там имат само ориз и тръстика.. Единствените които имат технологията са руснаците и Мъск. Китайците гледам обаче и те се опитват да влязат на пазара. Другите държави никога няма да могат...а едва ли скоро ще се появи друг частник като Мъск да произвежда космически технологии...
2
 
4
 
28
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Я, олиго.френите под статията да обяснят, след като руснаците са изостанали технологично в космическата надпревара, защо аджеба американците продължават да купуват ракетни двигатели от тях?
5
 
2
 
27
Pyramid до: riik
преди 5 месеца
Виж сега, riik, НЯКОГА беше тъй. Нещата се промениха. Добрата новина е, че Космосът е огромен, място има за всички и никой не ложе да го "покори". Все едно, Еверест, понеже е "покорен", даненстаналмпо-нисък, по-достъпен, по-безопасен... НИКОГА няма да я бъде тая. Преглътнете го.
2
 
5
 
26
Pyramid до: khao
преди 5 месеца
Сигурен ли си че, точно "малкия Пу" им съслпва държавата? Според мен, и той няма чак толкова власт. По-сложни са нещата.
5
 
3
 
25
преди 5 месеца
Мъск нищо не е блокирал. Гледа си работата, човекът и, определено, с отличен резултат. Русия я блокира собствената олигархична структура и следващите я по петите икономическа и технологична изостаналост. Ако държавата не влагаше милиарди във военната област, и там, да бяха изостанали. Нямат сериозен нито среден, нито дребен бизнес а, така, водещи позиции, не се удържат. Факт.
7
 
3
 
24
Dr. Vatnikov до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
И там потънаха, на първо място е Швеция с почти 3 пъти по-голям износ от расийка.Расийка дели 3то и 4то място с Полша...
2
 
6
 
23
khao до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
остана разбира се, във водката са номер 1, били са, са, и ще бъдат за винаги!
6
 
6
 
22
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Много ги боли копейниците от Мъск.А той всъщност просто разви индустрията, а пивниците останаха да подсмърчат и да дишат праха.То вече не остана област, в която рашките не сдадоха лидерството.Космосът ясен, Мъск, китайците и те.Горивата - шистовата технология ги сдра, а газ вече идва отвсякъде.Военна индустрия - видя се в Армения какво се случи с руското въоръжение. За самолети изобщо вече и не говорим, останаха си назад назад. Няма кой да купува вече остарели ламарини.Че дори и в експорта на водка са извън топ 5.Нищо, таварищи, пyтeто ще ви оправи докрай!
5
 
6
 
21
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
малиии тая стаия как е бръкнала в отверстието на мурзилажа ... :):)Сега кво ви е виновен Мъск че си съсипахте космическата индустрия или че малкия пу ви съсипва държавата ?
4
 
6
 
20
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Как ги блокира? Размахва им пръст и им се кара? Блокирал ги бил, баси смешниците.