Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Русия доставя по-малко газ на Европа и никой не знае защо

Възможно е пожар в завод за кондензати в Сибир да не позволява на "Газпром" да доставя достатъчно газ за своите европейски клиенти

   1| 2| 3    
0
 
4
 
23
преди 1 месец
"Русия доставя по-малко газ на Европа и никой не знае защо".Смях. Газпром отлично знае защо и не е "никой", ами най-важният, в случая: Източникът-доставчик.Европа, още, сама сие виновна, т.к.влезе (т.е., не е излизала от) орбита на САЩ, и дразни РФ с нелепите си санкции. Какво става ли?Ами, явно, Кремъл е решил да ни покаже, къде зимуват раците и как им тракат "зъбите". Субективен фактор. Т.е. Субектът си връща за обиди и пропуснати ползи, породени от неадекватната европейска политика. Затова,Очаквам и по-високи доставни цени на природния газ. Не го желая но, натам вървят нещата.
2
 
3
 
22
0pk до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Нали знаеш, че това изречение е изкарано от контекста, а целия смисъл е малко по-различен? Или не знаеш? :]
8
 
2
 
21
Dr. Vatnikov до: Парен чук
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Всъщност Бисмарк е казал точно това, недъгави петолъчест ***: Договор д Русия струва по-малко от хартията, на който е написан. И с пълно право. Последният значим пример е договорът за гаранция на териториалната цялост на Украйна, подписан за да дадат украинците ядрените си ракети на масква.
4
 
4
 
20
Парен чук до: Стоян Петров
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Стоенчо, Стоенчо, д-р Гълъбова приема безотказно, кво се моташ още, Наполеон и Чингис хан те чакат в стаята ти на 4-ти км))))
3
 
8
 
19
Парен чук до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Всъщност е казал " те винаги идват за своето и тогава договорът струва по-малко от хартията на който е написан
2
 
4
 
18
преди 1 месец
...Ангела Меркел заяви, че има механизми, които да принудят Русия да не използва природния газ като геополитическо оръжие.." Не знам изявления от този тип дали са проява на наивност или за оправдание , но са абсолютна глупост.Мисля, че Бисмарк беше казал че договор с Русия има по-малко стойност от хартията на която е написан.
1
 
5
 
17
0pk
преди 1 месец
Ама чакайте сега, нали е в сила намкойси енергопакет, пазара е либерализиран и не може производителя да е и доставчик - какъв зор имат Газпром да вкарват газ у европейските хранилища? В крайна сметка те имат ли още дългосрочни договори за доставка на фиксирани цени? Не е ли по-редно, който е притеснен за наличието на газ, да си поръчва по борсови цени и да си нагнетява където му е кеф, че да има за зимата?
6
 
5
 
16
Стоян Петров до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Количествата са рекорни спрямо 2020, но не относно 2018 така че и самите рушняци не ги обявяват за такива. За тази година се очаква печалбата на газпром от Европа да е 12 млрд долара. Рекорди количества, рекордни цени, и? Пфайзер за второто тримесичие има 7.8 млрд печалба. Цялата територия на русия, монопол, държавна помощ и едни 12 милиарда, Пфайзерите вероятно 30. Еми така е.
4
 
2
 
15
Стоян Петров до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Количествата газ са екордни спр
6
 
5
 
14
ing5rov до: zelka007
преди 1 месец
мхм, статийката е в съвсем друг смисъл ...европейските клиенти са разтревожени ... коригирай опорката , разминаваш се ... : )))