IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford започва производството на електрическите пикапи F-150 Lightning

Компанията утроява своите цели на фона на голямото търсене

15:37 | 26.04.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Ford започва производството на електрическите пикапи F-150 Lightning и увеличава съществено своите производствени цели, пише Ройтерс. Досега компанията планираше да произвежда около 40 хил. електрически пикапа, но сега съобщи, че ще произвежда по 150 хил. в своя исторически производствен комплекс Rouge в Диърборн, Мичиган.

Основната част от производството на електрическите превозни средства на компанията е съсредоточена в Тенеси, допълва Ройтерс.

В началото на годината Ford съобщи за много голям интерес към този модел електрически пикапи. Дилърите отчетоха 200 хил. заявки още през декември 2021 г., преди да започне производството му.

За разлика от своя конкурент GM Ford реши просто да постави електрически батерии на своя най-продаван модел пикапи F-150. Отне 19 месеца, за да бъдат напаснати производствените мощности в комплекса Rouge и производството на електрическите модели да стартира.

GM разработи нов пикап - Silverado, който се очаква да излезе на пазара през пролетта на 2023 г. Моделът ще се произвежда в Детройт, заедно с другите електрически превозни средства на компанията. Отделно GM планира да изгради и завод за батерии.

За Ford беше от ключово значение да стартира производството на F-150 Lightning тази пролет. По този начин компанията заличава забавяния на нови модели и лошо изчислени премиери на свои модели, които правеше в миналото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
cyclop
преди 2 години
Рекламата може да бъде "зареждаш двойно повече време отколкото шофираш".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още