Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Алтерко" получи почти 5 млн. лв. от продажбата на акции от Link Mobility

Посочената сума е брутна, като върху нея се начисляват трансакционни разходи

"Алтерко" получи почти 5 млн. лв. от продажбата на акции от Link Mobility

Снимка: "Алтерко" АД

„Алтерко“ е продало 588 599 свои акции от капитала на Link Mobility Group Holding ASA (“Линк Холдинг”) на норвежката фондова борса, като се очаква продажбата да донесе приход в размер на 4,96 млн. лв., съобщи технологичната компания чрез БФБ – София.

По информация от мениджъра на емисията 588 599 акции на „Алтерко“ от капитала на "Линк Холдинг" (включително 120 600 акции обект на опция при свръхразпределение) са били продадени при цена от 47 норвежки крони.

Алтерко АД
Очаква се продажбата да донесе приход преди трансакционни разходи от 27 664 153 норвежки крони, или 4 955 784,03 лева по фиксинга на БНБ към 23 октовмри (последен оповестен фиксинг към датата на настоящото съобщение).

Посочената сума е брутна, като върху нея се начисляват трансакционни разходи.

Продадените 588 599 акции представляват част от притежаваните от „Алтерко“ АД общо 1 345 180 акции, като след продажбата дружеството държи 0,28% от капитала на „Линк Холдинг“.

Припомняме, че акциите на „Алтерко“ бяха получени като част (20%) от цената по сделката за продажбата на телекомуникационния бизнес на компанията в Европа, която стана факт в началото на 2018 г. 

От „Алтерко“ уточниха по-рано, че продажбата на посочения пакет акции няма връзка с отправените през юли тази година извънсъдебни претенции от страна на Link Mobility Group AS към дружеството.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ се отказва от сделката с "Капман"