Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Цената на изпълнение на варантите на Свинекомплекс Николово спада със 17%

Причината е проведеното от компанията увеличение на капитала със собствени средства

Цената на изпълнение на варантите на Свинекомплекс Николово АД намалява със 17% - от 3 лв. на 2,5 лв., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Причината е проведеното увеличение на капитала със собствени средства от 2,625 млн. лв. на 3,5 млн. лв., което автоматично намалява цената за изпълнение на варантите. Това е едва третата емисия варанти на БФБ-София, след като такива бяха издадени от Енемона АД и Инвестор.БГ АД.

В последната година има едва 3 сделки с акции на Свинекомплекс Николово АД на цени между 2,99 лв. и 3,06 лв. за брой. В момента има търсене на цена от 3 лв. и предлагане при 4 лв.

Печалбата на дружеството се увеличава с 34% на годишна база до 700 хил. лв. за деветмесечието на 2014 г. Приходите от продажба на продукция за периода обаче намаляват с 12% до 4,9 млн.лв., а общите продажби са нагоре с 5% до 6,16 млн. лв. поради „Други“ продажби за 1,26 млн. лв.

От отчета на дружеството става ясно, че цената на угоените прасета е 2,5 лв., а на малките прасенца е 4,58 лв. Средно цената на продажба е била 3,5 лв., или увеличение с 0,3 лв. на годишна база.

 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборот за над 376 млн. лв. през MTF SOFIA за полугодието