Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Евроинс: Търговото предложение е справедливо спрямо акционерите

Предложената цена е в съответствие с изискванията на Закона за публично предлагане на ценни книжа, смятат от дружеството

Евроинс: Търговото предложение е справедливо спрямо акционерите

Снимка: Архив Ройтерс

Търговото предложение на Евроинс иншурънс груп съответства на нормативните изисквания и е справедливо по отношение на акционерите. Това становище изрази Управителният съвет на ЗД Евроинс, след като се запозна с търговото предложение на мажоритарния собственик за акциите на малките акционери.

Евроинс иншурънс груп предложи търгова цена от 1,266 лв. за акция в ЗД Евроинс АД. Търговият предложител притежава 90,07% от капитала на ЗД Евроинс АД, или 14 834 631 акции, като обект на търговото предложение са останалите акции. 

Още по темата

Евроинс счита, че предложената цена е в съответствие с изискванията на Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) и е справедлива, както с оглед на настоящото състояние на дружеството, така и с оглед на изложените намерения за бъдещото развитие на дружеството, се посочва в съобщението, разпространено чрез БФБ – София.

ЗД Евроинс АД
Общият обем на търгуваните акции на Евроинс за трите месеца от 7 януари до 7 април е 2 167 284 броя, а среднодневният обем е 33 863 лота (при 64 сесии на търговия и сключени 408 сделки). Акционерният капитал на застрахователното дружество е разпределен в 16 470 000 броя акции.

Евроинс Иншурънс Груп обяви, че плановете му включват отписване на дружеството от регистъра с публични компании и прекратяване на търговията с негови акции на БФБ – София.

От началото на годината акциите на ЗД Евроинс поскъпват с 60,26% при пазарна капитализация от 20,588 млн. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Търговията с акции на Софарма се сниши в очакване*