IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри проспекта за увеличението на капитала на "Варвара термал вилидж"

Емисията е в размер до 1 млн. броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка

08:32 | 17.11.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „Варвара термал вилидж“ АДСИЦ, става ясно от решенията на последното заседание на Комисията.

Емисията е в размер до 1 млн. броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка, с ISIN код BG1100007209.

КФН вписва посочената емисия акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията.

Съветът на директорите на дружеството, което се листна през тази година на Българската фондова борса (БФБ), взе решение за увеличението на капитала в края на септември. Инвестиционният посредник, който обслужва увеличението, е „Карол“.

Съотношението между издаваните права и новите акции ще е 1/0,667. Всеки 3 права ще дават възможност за записване на 2 нови акции.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен при записване и плащане на най-малко 900 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка със стойността на записаните и платени акции.

„Варвара термал вилидж“ АДСИЦ притежава над 140 дка земеделски земи в землището на с. Елешница, общ. Разлог. Компанията възнамерява да урегулира придобитите имоти и да промени предназначението им в земи за строителство, за да строи спортно-развлекателен и СПА комплекс.

Комисията е одобрила в отделно решение Бойка Василева и Владимир Тодоров за членове на надзорния съвет и Николай Мишкалов за независим член на надзорния съвет на „БАЕЗ“ ЕАД.

С други решения регулаторът издава одобрение на „Недвижими имоти София“ АДСИЦ и „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ на Правила за управление на рисковете на дружеството при участия в учредяването или придобиването на дялове или акции в специализирано дружество.

Отделно Комисията е приела Програма за защита на потребителите в небанковия финансов сектор за периода 2021-2024 г.

КФН изпраща и писмо до „Р-7 Финанс” ЕООД (в процес на учредяване) с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

Свързани компании:

Варвара Термал Вилидж АДСИЦ(VTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още