IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредисимо ще удвоява капитала си със собствени средства

За целта ще бъде използвана по-голямата част от печалбата за 2013 г., както и такава от минали години

10:54 | 26.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кредисимо ще удвоява капитала си със собствени средства

Общото събрание на Кредисимо АД, проведено на 23.09.2014 г. е взело решение за увеличение на капитала със средства на дружеството за сметка на част от печалбата за 2013 г. (2,255 от 2,809 млн. лв.) и на неразпределена печалба за минали години (245 хил. лв.), съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Ще бъдат издадени 2,5 млн. обикновени, поименни, безналични и свободно прехвърлими акции с номинал 1 лев всяка, в резултат на което основният капитал на Кредисимо ще се удвои до 5 млн. лева,  Всички нови акции се разпределят между досегашните акционери съразмерно на участието им в капитала. 

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери към 07.10.2014 г.  Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 03.10.2014 г. 

Компанията за бързи кредити Кредисимо излезе на борсата през майПо този начин тя стана първата небанкова финансова институция, излязла на борсата. Собствениците предлагат на пазара малък пакет от акциите на дружеството, като при наличие на интерес биха могли да предложат и още.

Целта на листването не е увеличение на капитала, а първа стъпка към търсенето на стратегически партньор като част от тригодишната стратегия на компанията. Намерението на мениджмънта е да стъпи и на чужди пазари, като същевременно преследва трицифрен ръст на печалбата в следващите години.

Свързани компании:

Кредисимо АД - отписано(17C)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още