IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарят на „Трейс“ си гласува 30 000 лв. брутна месечна заплата плюс бонуси

За изпълнителния директор Боян Стоянов Делчев са предопределени 18 500 лв. месечно плюс бонуси, а за всички членове на НС и УС общо 68 700

10:41 | 02.10.20 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: tracebg.com</p>

Снимка: tracebg.com

Мажоритарният акционер на „Трейс груп холд“ АД на практика е гласувал да получава брутно месечно възнаграждение от 30 000 лв. плюс променливо възнаграждение съгласно Политиката за възнагражденията на дружеството, показва протокол от общото събрание на акционерите, публикуван чрез БФБ АД. Събранието е проведено на 30 септември 2020 г. в София.

Представени са били 81,2% от всички акции на дружеството. Основният акционер Николай Михайлов притежава 67% от капитала, а наскоро беше постигнал споразумение с притежатели на още акции до 90% и беше отправил търгово предложение.

Възнаграждението от 30 000 лв. брутно на месец не е било гласувано поименно за Николай Михайлов, а за Председателя на Надзорния съвет, която позиция се заема от него.

Общото твърдо месечно възнаграждение за шестимата членове на НС и УС е определено на 68 700 лв. плюс променливо възнаграждение (бонус) според Политиката за възнагражденията на дружеството. За година това са 824 400 лв. За останалите двама членове на Съвета на директорите е определено месечно възнаграждение от по 3400 лв.

За представляващия член на УС, тоест изпълнителният директор Боян Делчев, сумата е 18 500 лв. (плюс бонуси), за председателя на УС Десислава Любенова са определени по 10 000 лв. на  месец и за третия член на УС по 3400 лв. Десислава Любенова притежава 1 202 056 акции в „Трейс“ към 30 юни 2020 г. или малко под 5%.

Николай Михайлов контролира пряко или непряко 90,01% от капитала на „Трейс груп холд“, или 21 783 345 акции. Чрез свързани лица той контролира общо 5 514 490 акции – чрез дружеството „Галини Н“ ЕООД, на което е управител, синовете му Галин, Николай и Кристиян, дъщеря му Лилия, брат му Таньо Михайлов, както и партньорката му Десислава Любенова, с която е сключил споразумение за нейните акции.

Възнагражденията се гласуват на фона на консолидирана загуба от 1,2 млн. лв. за „Трейс груп холд“ за второто тримесечие на 2020 г.

На 14 юли 2020 г. мажоритарният собственик отправи търгово предложение към останалите акционери на цена от 3,8 лв. акция с намерение да отпише дружеството като публично.

Цената на акция се повищи до над 4 лв., защото очакванията на коментатори в темата за дружеството в Коментари на Investor.bg беше за по-висока търгова цена поради грешка в търговото и случаи в миналото за корекция на цената нагоре.

В началото на август 2020 г. Комисията за финансов надзор наложи временна забрана към търговия предложител Николай Михайлов. Регулаторът иска корекции заради начина на определянето на справедливата цена на акция, както и на някои неточности в предложението.

На 12 август Николай Михайлов обяви, че няма да коригира търговото предложение и се отказва от него.
След тази новина цената на акциите падна от 4,2 лв. на 11 август до 3,8 лв. в края на сесията на 12 август, а вчера (1 октомври) затвори на ниво от 3,38 лв.

Акциите на „Трейс груп холд“ АД поскъпват с 13% в последните 12 месеца до 3,38 лв. за акция и 82 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 6
Shadow1
преди 3 години
Тяхно си е правото да определят заплатите си, аз нямам проблем с това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
zap
преди 3 години
нищо не пише за "корифея на асфалта" (особено този около Своге) - акад. Антон Дончевhttps://***.tracebg.com/bg/content/акад-антон-дончев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
inta53
преди 3 години
Що така не ме цензурнахте ...- М, Е, Л, Е,....з означава хибриден продукт!ади ся може и да мине!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
inta53
преди 3 години
Въшка;- загнезди ли се - сал се раплодяваКърлеж;- засмуче ли - ще смуче дор се пръснеЗмей;- храни се и изяжда, и децата на тия де го ранятТоя е ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
vankata89
преди 3 години
Бг класика :) обужавам Българския капиталов пазар :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
Инвестиращ
преди 3 години
Скромен, отговорен и коректен български мажоритар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още